Portainer/Docker issues

  • i have 10.6 may this have to do with?



    My apps:

    Last login: Thu Nov 26 20:20:39 2020 from 192.168.12.35

    root@QNAPNAS:~# dpkg -l | grep openm

    ii openmediavault 5.5.17-3 all openmediavault - The open network attached storage solution

    ii openmediavault-aoe 5.0 all ATA-over-ethernet plugin for OpenMediaVault

    ii openmediavault-apttool 3.6 all apt tool plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-autoshutdown 5.0.7 all OpenMediaVault AutoShutdown Plugin

    ii openmediavault-backup 5.2.1 all backup plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-diskstats 5.0.6-1 all openmediavault disk monitoring plugin

    ii openmediavault-keyring 1.0 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive

    ii openmediavault-locate 3.5 all locate plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-omvextrasorg 5.4.2 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault

    ii openmediavault-remotemount 5.0.3 all Remote mount plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-resetperms 5.0 all Reset Permissions

    ii openmediavault-sftp 5.0.6 all sftp server

    ii openmediavault-sharerootfs 5.0.2-1 all openmediavault share root filesystem plugin

    ii openmediavault-symlinks 3.1.5 all OpenMediaVault symlinks plugin

    ii openmediavault-teamviewerhost 5.0 all Teamviewer Host plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-tftp 5.0.1-1 all openmediavault TFTP-Server plugin

    ii openmediavault-wakealarm 5.0.2 all wakealarm plugin for OpenMediaVault.

    ii openmediavault-wol 3.4.2 all OpenMediaVault WOL plugin

    ii openmediavault-zfs 5.0.5 amd64 OpenMediaVault plugin for ZFS

  • @ryecoaaron

    this is even your solution:

    #4 (openmediavault.org)


    I have the solution that should be pinned much easily.

    Proxmox Kernel with Docker = uninstall this: apt-get purge apparmor


    Please pin that it's really amazing the many hours.! or build it somehow:

    Original debian install and Docker install = PROXMOX Kernel = Auto Uninstall apparmor. that saves a lot of time and nerves.


    and Time Server works XD

  • NEW Fail:


    Fehler #0:
    OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; setfacl --modify group:users:--x /QNAPZFS/ZFSDATA 2>&1' with exit code '1': setfacl: /QNAPZFS/ZFSDATA: Operation not supported in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
    Stack trace:
    #0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/sharemgmt.inc(386): OMV\System\Process->execute()
    #1 [internal function]: Engined\Rpc\ShareMgmt->set(Array, Array)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('set', Array, Array)
    #4 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('ShareMgmt', 'set', Array, Array, 1)
    #5 {main}


    do you have any idea?

  • The default image and install script don't install apparmor. So, that is something you did or caused. Like I said, I can't fix everything that user error will cause.

    omv 5.5.23 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.5
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • NEW Fail:

    This should be a new thread but you are trying to set ACLs on zfs without having ACLs enabled. So, either don't use ACLs (my choice) and google how to enable ACLs on zfs.

    omv 5.5.23 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.5
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Hey Guys,


    OMV has been installed 2 weeks ago onto my bananapi, after that I could install docker and portainer, setted up plex and some other containers. Portainer webui worked fine at that time, this week i wanted to check something on plex, but the portainer not reachable. tried to change port, update everything, even tried to reinstall portainer, but there is no change. In the meanwhile plex and everything working.


    Have You guys any suggestion what to do?

  • Hi,



    Do you install omv on debian 10?


    I also had this issue when I installed omv on debian 10.

    not only portainer but also all docker container had not permission for listen port.


    I gave up and re-installed via omv iso. The issue was resolved.


    I can see the docker version is different.

    Now my docker version is 18.09.1+dfsg1-7.1+deb10u2.


    So I guess there is something wrong for docker when you install omv on debian.


    Regards

  • So I guess there is something wrong for docker when you install omv on debian.

    There shouldn't be any difference. If you use omv-extras to install docker, it is done the same either way. Based on your version, you installed docker from the Debian repos from the command line. omv-extras installs docker from Docker's repo.

    omv 5.5.23 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.5
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • There shouldn't be any difference. If you use omv-extras to install docker, it is done the same either way. Based on your version, you installed docker from the Debian repos from the command line. omv-extras installs docker from Docker's repo.

    I exactly install docker by omv-extras. But the docker version was different.


    this is my procedure.

    1. install debian buster

    2. apt update && apt upgrade

    3. install omv-extras

    (3.5 install pve kernel. I tried both install and do not install )

    4. install docker from webGUI

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!