Error while trying to start a Plex server in OMV

  • Hey guys,


    I recently got my hands on a WD My Cloud Home and I installed openmediavault onto it.

    Then I partitioned my hdd so that I can use SMB, Plex and Nextcloud simultaneously.

    SMB works fine, but with Plex I encountered my first problem. As soon as I want to start the Plex Server it gives me this error:

    Code
    Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; systemctl start 'plexmediaserver' 2>&1' with exit code '1': Job for plexmediaserver.service failed because of unavailable resources or another system error. See "systemctl status plexmediaserver.service" and "journalctl -xe" for details.

    I have no clue how to fix this, already searched in the internet but I have not found anything yet.


    Do you guys know how to fix it? I would appreciate it.


    Thank you for the help

  • subzero79

    Approved the thread.
  • Solution from mnu_mnu_org_ua, source:

    My solution:

    1. Login to server via SSH.
    Quote
    ssh login@server
    1. Create empty file “plexmediaserver” in “/etc/default”.
    Code
    touch /etc/default/plexmediaserver
    chown root:root /etc/default/plexmediaserver
    chmod 644 /etc/default/plexmediaserver
    1. Reenable plexmediaserver via Admin panel or restart service.
    Quote
    systemctl restart plexmediaserver

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!