Sharing NFS Folder: Failed to execute command .. omv-salt deploy run quota 2>&1' with exit code '1'

  • Hello,

    when I try sharing a folder through NFS, I get following message after saving the settings:

    I read something about "openmediavault-diskstats" plugin and installed the omv-extras, but it didn't work for me.

    How to resolve that error?

  • Run the following command in the shell and then try what you were doing again. Keep this handy until the fix in the next release of OMV is out, you'll probably need it again.


    Code
    sudo quotaoff -v /srv/*

    --
    Google is your friend and Bob's your uncle!


    OMV AMD64 5.x on Chenbro NR12000 1U 1x 8m Quad Core E3-1220 3.1GHz 16GB ECC RAM.

  • RaidBull

    Added the Label resolved
  • Code
    Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; omv-salt deploy run --no-color systemd-networkd 2>&1' with exit code '1': raspberrypi: ---------- ID: remove_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 18:44:21.490841 Duration: 9.248 ms Changes: ---------- file.find: ---------- ID: remove_empty_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 18:44:21.500736 Duration: 6.439 ms Changes: ---------- file.find: ---------- ID: remove_netplan_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: ['/etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml', '/etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml'] Started: 18:44:21.507907 Duration: 8.382 ms Changes: ---------- file.find: - /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml - /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml ---------- ID: configure_etc_network_interfaces Function: file.managed Name: /etc/network/interfaces Result: True Comment: File /etc/network/interfaces is in the correct state Started: 18:44:21.524384 Duration: 163.526 ms Changes: ---------- ID: symlink_systemd_resolvconf Function: file.symlink Name: /etc/resolv.conf Result: True Comment: Symlink /etc/resolv.conf is present and owned by root:root Started: 18:44:21.688529 Duration: 8014.163 ms Changes: ---------- ID: configure_netplan_default Function: file.managed Name: /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml updated Started: 18:44:29.703447 Duration: 54.569 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644 ---------- ID: configure_netplan_ethernet_eth0 Function: file.managed Name: /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml updated Started: 18:44:29.758618 Duration: 150.683 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644 ---------- ID: apply_netplan_config Function: cmd.run Name: netplan apply Result: False Comment: Command "netplan apply" run Started: 18:44:29.909894 Duration: 490.851 ms Changes: ---------- pid: 5175 retcode: 78 stderr: /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml:5:20: Error in network definition: Invalid MAC address '', must be XX:XX:XX:XX:XX:XX macaddress: ^ stdout: Summary for raspberrypi ------------ Succeeded: 7 (changed=6) Failed: 1 ------------ Total states run: 8 Total run time: 8.898 s

    I have a similar problem on Rasp Pi 3b. I tried:

    Anyone know something I could try next?

  • I never did the following command:


    sudo rm -f /etc/systemd/network/99-default.link


    I not sure what trouble that would cause. This time restoring my image then shutting down and power cycling a couple times and I can't ssh into the server but the web GUI is working. (Edit: I can start SSH but when I type the password in correctly it immediately disconnects me.) This is frustrating. I give up for now. 😢


    I guess I'll just do a basic headless Raspian install and then just install AdGuard without OMV, Docker, etc... I guess I'll follow this:

    https://medium.com/@ivan.ha/bl…n-10-minutes-42bea9152929

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!