Can't apply interface configuration, Raspberry Pi 4B

  • Hi, when I try to apply configuration on Raspberry Pi 4B, OMV 5.5.11.-1 I have this error:


    Code
    Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; omv-salt deploy run systemd-networkd 2>&1' with exit code '1': raspberrypi: ---------- ID: remove_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 14:54:12.373029 Duration: 4.291 ms Changes: ---------- file.find: ---------- ID: remove_empty_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 14:54:12.377630 Duration: 3.068 ms Changes: ---------- file.find: ---------- ID: remove_netplan_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: ['/etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml', '/etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml'] Started: 14:54:12.380990 Duration: 3.733 ms Changes: ---------- file.find: - /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml - /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml ---------- ID: configure_etc_network_interfaces Function: file.managed Name: /etc/network/interfaces Result: True Comment: File /etc/network/interfaces is in the correct state Started: 14:54:12.389602 Duration: 72.163 ms Changes: ---------- ID: symlink_systemd_resolvconf Function: file.symlink Name: /etc/resolv.conf Result: True Comment: Symlink /etc/resolv.conf is present and owned by root:root Started: 14:54:12.462079 Duration: 3998.565 ms Changes: ---------- ID: configure_netplan_default Function: file.managed Name: /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml updated Started: 14:54:16.461185 Duration: 224.709 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644 ---------- ID: configure_netplan_ethernet_eth0 Function: file.managed Name: /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/20-openmediavault-eth0.yaml updated Started: 14:54:16.686201 Duration: 72.122 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644 ---------- ID: apply_netplan_config Function: cmd.run Name: netplan apply Result: False Comment: Command "netplan apply" run Started: 14:54:16.758651 Duration: 302.522 ms Changes: ---------- pid: 9094 retcode: 1 stderr: Traceback (most recent call last): File "/usr/sbin/netplan", line 23, in <module> netplan.main() File "/usr/share/netplan/netplan/cli/core.py", line 50, in main self.run_command() File "/usr/share/netplan/netplan/cli/utils.py", line 130, in run_command self.func() File "/usr/share/netplan/netplan/cli/commands/apply.py", line 43, in run self.run_command() File "/usr/share/netplan/netplan/cli/utils.py", line 130, in run_command self.func() File "/usr/share/netplan/netplan/cli/commands/apply.py", line 93, in command_apply stderr=subprocess.DEVNULL) File "/usr/lib/python3.7/subprocess.py", line 347, in check_call raise CalledProcessError(retcode, cmd) subprocess.CalledProcessError: Command '['udevadm', 'test-builtin', 'net_setup_link', '/sys/class/net/lo']' returned non-zero exit status 1. stdout: Summary for raspberrypi ------------ Succeeded: 7 (changed=6) Failed: 1 ------------ Total states run: 8 Total run time: 4.681 s

    I have docker and two drives attached (EXT4, HDD and Pendrive), with shared folders SMB.

  • karnasw

    Changed the title of the thread from “Can't apply interface configuration” to “Can't apply interface configuration, Raspberry Pi 4B”.
  • karnasw

    Added the Label OMV 5.x

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!