how can i reset the omv-backup version of borg

  • hi,

    i am trying to reset omv-backup. i used the borgbackup method. since i changed a lot i deleted the backup folder. now if i try to do a new backup (using the borg method again) i get only errors about the missing repo.


    how can i reset it or where is the config for the borg method so i can delete the references


    thanks in advance

  • agepee

    Added the Label OMV 5.x
  • Hi,


    Config is inside backup folder so now your config and repo are gone.


    You should "borg init --encryption=none <path_to_backup_folder>


    change the encryption to something else if you want to have encrypted backup

  • i am talking about the omv-backup plugin. it has a borgbackup mode, where you don't have to setup anything. clearly the config is not in the deleted folder, because it remembers the old repo, which was in the folder.


    EDIT: eating my words.

    the command your gave me worked. strangely enough. thank you very much. there must be a secondary config folder where the infos about the repo are stored. otherwise i would not get a error message about the missing repo

  • If the borgbackup sub-directory in the shared folder you picked is deleted, it should do the borg init without needing the command line though - https://github.com/OpenMediaVa…/usr/sbin/omv-backup#L154

    omv 5.6.6 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.1
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • agepee

    Added the Label resolved

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!