Borgbackup plugin can not be used, or uninstalled properly

  • Hi,

    i tried the borgbackup plugin, but could not create a repo due to an error (exit code 2) when creating.

    uninstalling the plugin via the plugin manager gets me a "connection reset by peer".

    rebooted the server (vm) to find that the plugin entry in the webui is still present but it showed as being uninstalled. installing and removing a second time did not help (no error this time)


    how can i remove the plugin properly or at least the dead entry in the web interface?


    thank you all for your work

  • agepee

    Changed the title of the thread from “Borgbackup plugin can not used, or uninstalled properly” to “Borgbackup plugin can not be used, or uninstalled properly”.
  • but it still does not explain the error when using it

    The borg manual just says it is a fatal error. So, that really doesn't help determine why the error is happening. You might have to try some borg commands from the command line to see if it gives you more info.

    omv 6.0.8-1 Shaitan | 64 bit | 5.15 proxmox kernel | omvextrasorg 6.0.5 | kvm plugin 6.0.3
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • The borg manual just says it is a fatal error. So, that really doesn't help determine why the error is happening. You might have to try some borg commands from the command line to see if it gives you more info.

    did just that. turns out the target folder was not empty. is there any way to have the webui show the error messages of the plugins? had a few encounters (other plugins/settings in omv) where it would just throw some generic messages and left you in the dark about the actual error.

  • is there any way to have the webui show the error messages of the plugins? h

    I should be able to improve that.

    had a few encounters (other plugins/settings in omv) where it would just throw some generic messages and left you in the dark about the actual error.

    Any specific ones?

    omv 6.0.8-1 Shaitan | 64 bit | 5.15 proxmox kernel | omvextrasorg 6.0.5 | kvm plugin 6.0.3
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • i can not really remember any specifics. the last error were before i switched to a proxmox host (omv as a vm). often they just mentioned the line in the script at which the error occured. i think it was something to do with mergerfs - nvm mind this.


    thank you for your help though

  • I don't know if you still have issues, but may find useful my guide about Borgbackup with OMV

    the issues have been resolved. the folder i wanted to use for the repo was not empty - omv just did not pass the error message to the webui.

    running the command in cli gave me the correct error message.

  • omv just did not pass the error message to the webui.

    running the command in cli gave me the correct error message.

    The plugin does now in the latest release.

    omv 6.0.8-1 Shaitan | 64 bit | 5.15 proxmox kernel | omvextrasorg 6.0.5 | kvm plugin 6.0.3
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!