Loading Service dashboard trouble

  • Hi, Yesterdey night appeared this message:


    The property 'modules.mod_tls.nocertrequest' does not exist in the model 'conf.service.ftp'.


    and the details are:


    Errore #0:
    OMV\AssertException: The property 'modules.mod_tls.nocertrequest' does not exist in the model 'conf.service.ftp'. in /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc:71
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(187): OMV\Config\ConfigObject->assertExists('modules.mod_tls...')
    #1 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(272): OMV\Config\ConfigObject->set('modules.mod_tls...', '0', false)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(234): OMV\Config\ConfigObject->setFlatAssoc(Array, false, false)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/config/database.inc(99): OMV\Config\ConfigObject->setAssoc(Array, false)
    #4 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/ftp.inc(64): OMV\Config\Database->get('conf.service.ft...')
    #5 [internal function]: Engined\Rpc\Ftp->getSettings(NULL, Array)
    #6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #7 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('getSettings', NULL, Array)
    #8 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('FTP', 'getSettings', NULL, Array, 1)
    #9 {main}


    Anyone can help me?

    Thank you in advance

  • Oh, I see the problem. The database seems not to be migrated during package installation. Was the installation aborted or has it failed?


    To fix the issue run omv-confdbadm migrate conf 5.6.0

  • Oh, I see the problem. The database seems not to be migrated during package installation. Was the installation aborted or has it failed?


    To fix the issue run omv-confdbadm migrate conf 5.6.0

    It seems that installation was fine...

  • votdev

    Added the Label resolved
  • votdev

    Added the Label OMV 5.x
  • Hi. I am having the same issue but I'm a complete OMV noob, so don't really know how/where to run the above command. Do I run this from somewhere within the OMV console, or using Putty, or what? Please explain it to me like I'm a five-year old... ;-)


    Also, to provide some additional info, I only started installing my system yesterday, using Techno Dad Life's instructions on YouTube. Today I have been trying to update my packages per the instructions but was getting some errors so I decided to reboot the system, which is when the above error message appeared.


    Here are the full details:


    Error #0:
    OMV\AssertException: The property 'modules.mod_tls.nocertrequest' does not exist in the model 'conf.service.ftp'. in /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc:71
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(187): OMV\Config\ConfigObject->assertExists('modules.mod_tls...')
    #1 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(272): OMV\Config\ConfigObject->set('modules.mod_tls...', '0', false)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/config/configobject.inc(234): OMV\Config\ConfigObject->setFlatAssoc(Array, false, false)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/config/database.inc(99): OMV\Config\ConfigObject->setAssoc(Array, false)
    #4 /usr/share/openmediavault/engined/module/proftpd.inc(40): OMV\Config\Database->get('conf.service.ft...')
    #5 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/services.inc(60): Engined\Module\Proftpd->getStatus()
    #6 [internal function]: Engined\Rpc\Services->getStatus(Array, Array)
    #7 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #8 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('getStatus', Array, Array)
    #9 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('Services', 'getStatus', Array, Array, 1)
    #10 {main}

    Any advice gratefully received, but again if suggesting a fix, please provide clear noob-friendly steps.

    Many thanks.

  • Do I run this from somewhere within the OMV console, or using Putty, or what?

    Yes, you can run this command after you connected to the server from a Windows 10 computer using Putty.

    Have a look at the "new user guide" which is linked in my signature. It describes how to connect with Putty.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!