Emergency: Can not boot my OMV box after copying a script into use/local/bin

  • hello there :(


    After copying a rsync script to user/local/bin

    and set a schedule Job to run it at reboot /user/local/bin/rsync_downlads.sh

    Bash
    #!/bin/bash
    rsync --verbose --log-file="/var/log/rsync.log" --rsh "ssh -p 22 -i '/etc/ssh/openmediavault-6cd8f381-b30a-44f3-b13c-462109d127e0'" --archive --delete "MyUser@192.168.1.6::downloads" "/srv/d6aa681b-606d-49a7-ada9-893072faf4d1/Syno_Backups/Downloads"


    my OMV Box won't start anymore :(


    This is what I get:


    Does anyone know this problem?

    It seems the system did not recognise my HDDa anymore??!


    I testet the rsync command via SSH before, and it worked.


    In emergency mode I deleted the script, but nothing happens :( system won't be reachable via GUI.


    How can I delete the schedule Job via SSH?


    Any help?


    Thank u

    OMV 5.6.9-1 (Usul) // ASRock J5040-ITX // be quiet! ATX 500W (BN46) // 2x4GB Samsung M471A5244BB0-CRC

    Fractal Design Node 304 // 4-Port PCIE to SATA 3.0 ControllerCard // 1x 128GB SSD, 3x 4TB and 1x 5TB HDD

    Edited once, last by Kamikaze01 ().

  • Hello and thank U for your answer.


    the logs says

    "Dependency failed for local file system" on boot.




    /edit: just found this or this and will give it a try tomorrow.

    For now I have to go to bed (get up very early)

    OMV 5.6.9-1 (Usul) // ASRock J5040-ITX // be quiet! ATX 500W (BN46) // 2x4GB Samsung M471A5244BB0-CRC

    Fractal Design Node 304 // 4-Port PCIE to SATA 3.0 ControllerCard // 1x 128GB SSD, 3x 4TB and 1x 5TB HDD

    Edited 3 times, last by Kamikaze01 ().

  • i think there was a problem with mergefolder plugin... i deleted the line with that merged folder in the fstab an the system starts normal, but i can not log into gui... anyway...


    as this was a fresh install, i just decided to reinstall the whole system.


    this time i use unionfilesystem and mount hole disks instead the disk-by-lable folders in srv.


    So - system is running new and stable now...

    hope this will last 4 ever... :)

    OMV 5.6.9-1 (Usul) // ASRock J5040-ITX // be quiet! ATX 500W (BN46) // 2x4GB Samsung M471A5244BB0-CRC

    Fractal Design Node 304 // 4-Port PCIE to SATA 3.0 ControllerCard // 1x 128GB SSD, 3x 4TB and 1x 5TB HDD

  • macom

    Added the Label resolved

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!