Systemctl start ... timer gets stuck - OMV Install Script doesnt continue

    • Official Post

    I have no idea where to start and any help would be appreciated

    diet pi is not tested for the install script or OMV (that I know of). The rest of the script output might be helpful along with the actual timer name it is hanging on.

    omv 6.3.7-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.9 | compose 6.6.2 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • The rest of the script output might be helpful along with the actual timer name it is hanging on.

    -> phpsessionclean.timer
    -> logrotate.timer
    -> anacron.timer

    and the rrdcached service


    The "weird" thing is I had it running just fine for over a month. The issue started with the latest OMV Update (Post Install broke so I thought I'll just clean reinstall DietPi and OMV) and now it doesn't seem to work anymore

    • Official Post

    That session is all in one line and painful to look at. But I did notice that the first time you ran, apt was already running. Not sure what happened after that but apt was canceled which required dpkg --configure -a to fix. I don't see that run in the output and it caused many problems. I would start over with a fresh image. Make sure you aren't running any other apt commands or have unattended-upgrades running. Then run the install script.

    omv 6.3.7-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.9 | compose 6.6.2 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!



  • Sorry for the weird console above (I just used the first text paste website on google...): So this is how far the script gets but that's where it gets stuck

  • I would start over with a fresh image. Make sure you aren't running any other apt commands or have unattended-upgrades running. Then run the install script.

    I couldn't tell you why but doing a fresh install (again) worked but now I'm getting a Bad Gateway error on the login page.

    • Official Post

    I couldn't tell you why but doing a fresh install (again) worked

    Probably because you didn't have a broken package this time.

    omv 6.3.7-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.9 | compose 6.6.2 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!