openmediavault-calibre installation failed

  • Hi,


    Just tried to install the openmediavault calibre 0.5.4 plugin, but it hung on "updating locales". Restarting the omv web interface shows the plugin under services, but displays and error -


    Error
    #4000:
    exception 'OMVException' with message 'Failed to execute command
    '/opt/calibre/calibredb list --library-path "/home/calibre" -f
    title,authors --separator " " 2>&1': sh: /opt/calibre/calibredb:
    not found' in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/calibre.inc:158


    I'd like to uninstall it but OMV plugins page doesnt think its there, and apt-get remove calibre also fails with an error -


    Updating locale files ...
    Errors were encountered while processing:
    openmediavault-calibre
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)


    I'd just like to remove it completely.
    Can anyone help?


    UPDATE - I ran apt-clean from onv-extras.org tab and then ran
    apt-get remove --purge openmediavault-calibre
    followed by
    apt-get remove --purge calibre


    Seems to have removed it. Wary of trying again, though.


    Should I have waited longer for "Updating locale files..." to finish? I gave up after 10 minutes and rebooted.

    Edited 2 times, last by ggr ().

  • What type of system? The error is because the database location is not set.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • The error is because calibre changed to xz compression instead of bz2. This means the installer isn't working right.


    Do the following (as root) to fix it:


    Code
    wget http://omv-extras.org/testing/install_calibre.sh
    chmod +x install_calibre.sh
    ./install_calibre.sh

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Thanks ryecaaron.


    The gui installation still hangs, and needs to be aborted, but running your commands via ssh afterwords allows me to start the service.
    Itrs still listed as uninstalled in the plugins tab, but appears to work OK.


    Thanks again

  • It is fixed in the plugin for OMV 1.0.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Did you try install script above? It should work on 0.5 as well.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Does installing the plugin not work? I haven't tried 0.5 in a long time.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Just put 0.5.5 in the repo. Hope that fixes it.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!