openmediavault-emby plugin (formerly mediabrowser)

  • Yes, it should work for you after adding the mono repo. Are you using non USA mirrors??? You installed the plugin in the web gui plugin section yes?


    curl is a very standard package. What do you get when you do this?


    apt-cache policy curl

  • any idea how to get past this?


    just uninstalled emby pplugin, then re-installed now i cannot start it (uninstalled as it was playing up, would not respond, then could not be started once stopped)



    edit:
    I seem to have a link pointing to itself somehow:


    Code
    ls -l /usr/local/bin/
    total 0
    lrwxrwxrwx 1 root root 21 Feb 7 14:56 ffmpeg -> /usr/local/bin/ffmpeg
  • Yes, it should work for you after adding the mono repo. Are you using non USA mirrors??? You installed the plugin in the web gui plugin section yes?


    curl is a very standard package. What do you get when you do this?


    apt-cache policy curl


    nice hint ... there was a faulty entry in sources-list which references a version from ubuntu trusty ...
    after commenting it out the install works.

    running OMV 2.2.1
    with : SnapRAID - AUFS - TVheadend

  • Good job Muchacho...


    @ax3l Just purge it.


    apt-get purge openmediavault-emby
    rm -rf /opt/emby
    rm -rf /var/lib/emby
    rm -rf /usr/loca/bin/ffmpeg
    userdel emby


    Make sure any emby folder on your data drives is deleted too and then reinstall. Not all those commands will do something but go through them all anyway.

  • Tried installing emby on another machine again.
    But in this case it won't work.


    Install ended with
    90
    Still waiting for folders to be created.


    Don't know, which folders this should be :-(


    Activating emby won't work.
    Script tries to move /usr/local/bin/ffmpeg/*/ffmpeg
    ... which doesn't exists.


    Prereqs missing?

    running OMV 2.2.1
    with : SnapRAID - AUFS - TVheadend

  • Hi,


    I moved from windows home server 2011 to openmediavault. My linux skills are moderate. I am on openmediavault 3 beta.


    Code
    root@mediatank:~# dpkg -l | grep openmediavault
    ii openmediavault 3.0.13 all Open network attached storage solution
    ii openmediavault-keyring 0.4 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive
    ii openmediavault-omvextrasorg 3.0.10 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault
    ii openmediavault-zfs 3.0.0 amd64 OpenMediaVault plugin for ZFS


    I use the backport kernel 4.3.0:


    Code
    root@mediatank:~# uname -a
    Linux mediatank
    4.3.0-0.bpo.1-amd64 #1 SMP Debian 4.3.5-1~bpo8+1 (2016-02-23) x86_64
    GNU/Linux


    My cpu is relatively new and 64bit-capable:



    Now I want to install the emby plugin, but I can't see it under plugins in the omv webinterface.


    I activated the mono repo, not mono testing:




    Code
    root@mediatank:~# apt-cache policy openmediavault-emby
    N: Paket openmediavault-emby kann nicht gefunden werden.



    Why are there the two wheezy repos under mono?


    Code
    root@mediatank:~# cat /etc/apt/sources.list.d/omv-extras-org-custom.list
    # Custom repos


    Code
    root@mediatank:~# apt-cache policy libmono-cil-dev
    libmono-cil-dev:
    Installiert: (keine)
    Installationskandidat: 4.2.3.4-0xamarin2
    Versionstabelle:
    4.2.3.4-0xamarin2 0
    500 http://download.mono-project.com/repo/debian/ wheezy/main amd64 Packages
    3.2.8+dfsg-10 0
    400 http://ftp.de.debian.org/debian/ jessie/main amd64 Packages


    If I comment out the two wheezy repos, it looks like this:


    Code
    root@mediatank:~# cat /etc/apt/sources.list.d/omv-extras-org-erasmus.list
    # Regular omv-extras.org repo
    deb https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus jessie main
    # ZFS repo
    deb https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus-zfs jessie main
    deb http://archive.zfsonlinux.org/debian jessie main
    # mono-project repo
    deb https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus-mono jessie main
    # deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy main
    # deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-libjpeg62-compat main


    Code
    root@mediatank:~# apt-cache policy libmono-cil-dev
    libmono-cil-dev:
    Installiert: (keine)
    Installationskandidat: 3.2.8+dfsg-10
    Versionstabelle:
    3.2.8+dfsg-10 0
    400 http://ftp.de.debian.org/debian/ jessie/main amd64 Packages


    Should I install "libmono-cil-dev" from jessie repo?


    Code
    root@mediatank:~# apt-get install libmono-cil-dev
    Paketlisten werden gelesen... Fertig
    Abhängigkeitsbaum wird aufgebaut.
    Statusinformationen werden eingelesen.... Fertig
    Die folgenden zusätzlichen Pakete werden installiert:
    ...
    0 aktualisiert, 193 neu installiert, 0 zu entfernen und 0 nicht aktualisiert.
    Es müssen 25,2 MB an Archiven heruntergeladen werden.
    Nach dieser Operation werden 106 MB Plattenplatz zusätzlich benutzt.
    Möchten Sie fortfahren? [J/n] n


    "libmono -cli-dev" has 193 dependencies. Is this correct?


    Before I install all the packages, I want to know if this is the correct way.


    OK, I am on omv beta, but why the package isn't shown under the plugins section in the omv webui?


    I need the beta version of omv because of my my two 10 gig ethernet interfaces "Intel X550 - intel corporation device 1563 (rev 01)", that work with kernel 3.19, 4.0–4.5, 4.6-rc+HEAD.


    With kind regards


    Hoppel

    Images

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
    frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
    -------------------------------------------
    backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
    backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Edited 4 times, last by hoppel118 ().

  • @hoppel118 Emby has not been ported to OMV 3.x yet. When I last checked not all the packages needed were available. I take a look again this weekend.


    @El Muchacho It is not downloading ffmpeg in time before the 180 seconds is up. In the counter ever 1 step is equal to 2 seconds. Is this machine connected to the internet? Did you set the DNS server??? When you do an "apt-get update" does it complete normally?

  • @hoppel118 Emby has not been ported to OMV 3.x yet. When I last checked not all the packages needed were available. I take a look again this weekend.


    Thanks for the quick answer. Oh, it's a pity. All the plugins I need are there, except emby. How I still said, I need the backport kernel for my network interfaces.


    I really hope all needed packages for emby are available in Debian Jessie.


    Please tell me if I can help you in testing something.


    With kind regards


    Hoppel

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
    frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
    -------------------------------------------
    backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
    backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Edited once, last by hoppel118 ().

  • Hi tekkb,


    found this thread in the emby forums:


    http://emby.media/community/in…topic/19415-debian/page-8


    So, under Debian Jessie it seems to work. At least I can install it directly to the openmediavault 3 base system, but a plugin would be really nice. ;)



    Regards Hoppel

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
    frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
    -------------------------------------------
    backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
    backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Edited once, last by hoppel118 ().

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!