Posts by openalf

    I tried below command and got the following statement:


    The commamd should have been

    Code
    update-rc seafile-server defaults

    [/quote]




    Code
    root@NAS:~# update-rc seafile-server defaults
    -bash: update-rc: Kommando nicht gefunden.
    root@NAS:~#


    I managed in the meantime to run the command, but still Seafile doesn't boot by start.

    Same here:


    Here are the results:




    Code
    root@NAS:~# ls -la /root/seafile/seafile-server-latest
    lrwxrwxrwx 1 root root 20 Mai 20 17:52 /root/seafile/seafile-server-latest -> seafile-server-5.0.4

    Files

    • Seafilelog.txt

      (52.18 kB, downloaded 186 times, last: )
    • netstat.txt

      (4.01 kB, downloaded 166 times, last: )

    I followed the recommendation and cd then I did all the steps, after a reboot still same picture = no reboot.


    1.) result of cat /etc/init.d/seafile-server



    2.) Output of starting manual:


    Code
    root@NAS:~# /etc/init.d/seafile-server stop
    root@NAS:~# /etc/init.d/seafile-server start


    Nothing happen!


    How do I find <home_of_seafile_user>/logs

    I changed it over to =false and still having the problem that the restart doesn't work.


    But I just saw in Part Three "Create a script" if I remember right I never created a script I think that was already there?
    Just to understand how do I create a script?


    Code
    ## Part Three: Start Seafile at System Bootup ##
    1. Create a script /etc/init.d/seafile-servercdnano /etc/init.d/seafile-server

    Tried several times to get it switched, but I can't it always fails.
    My installation is running on SSD 64 GB from Samsung.


    Code
    root@NAS:~# omv-firstaid
    Updating web administration settings. Please wait ...
    {"response":null,"error":{"code":4000,"message":"Failed to execute command 'export LANG=C; nginx -t 2>&1': nginx: [emerg] SSL_CTX_use_certificate_chain_file(\"\/etc\/ssl\/certs\/openmediavault-e667d81c-a2da-4f34-8f9f-67f7ab0f11db.crt\") failed (SSL: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib)\nnginx: configuration file \/etc\/nginx\/nginx.conf test failed","trace":"exception 'OMVException' with message 'Failed to execute command 'export LANG=C; nginx -t 2>&1': nginx: [emerg] SSL_CTX_use_certificate_chain_file(\"\/etc\/ssl\/certs\/openmediavault-e667d81c-a2da-4f34-8f9f-67f7ab0f11db.crt\") failed (SSL: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib)\nnginx: configuration file \/etc\/nginx\/nginx.conf test failed' in \/usr\/share\/openmediavault\/engined\/module\/webserver.inc:41\nStack trace:\n#0 \/usr\/share\/openmediavault\/engined\/rpc\/config.inc(180): OMVModuleNginxAbstract->applyConfig()\n#1 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)\n#2 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)\n#3 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)\n#4 \/usr\/sbin\/omv-engined(500): OMVRpc::exec('Config', 'applyChanges', Array, Array, 1)\n#5 {main}"}}
    Failed to execute RPC (service=Config, method=applyChanges)
    root@NAS:~#


    Tried also:


    Code
    apt-get --reinstall install openmediavault

    I tried the following steps to get identified what could be wrong:


    Code
    root@NAS:~# netstat -tulpen | grep 80
    tcp 0 0 0.0.0.0:8080 0.0.0.0:* LISTEN 1007 6888 3086/python
    tcp6 0 0 ::1:8080 :::* LISTEN 1007 8632 3086/python
    udp 0 0 127.0.0.1:56653 0.0.0.0:* 111 12580 3262/Plex Media Ser
    root@NAS:~# netstat -tulpen | grep 443


    Code
    root@NAS:~# apt-get clean
    root@NAS:~# service apache2 restart
    apache2: unrecognized service


    Code
    root@NAS:~# monit restart omv-engined
    root@NAS:~# service nginx restart
    Restarting nginx: nginx: [emerg] SSL_CTX_use_certificate_chain_file("/etc/ssl/certs/openmediavault-e667d81c-a2da-4f34-8f9f-67f7ab0f11db.crt") failed (SSL: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib)
    nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed
    root@NAS:~#


    I guess my problem is the restart of ngnix, but how can I fix that one?

    Hello,


    I do have a serious problem I can't reach the OMV WEB UI anymore.
    When I go through ssh there isn't any problem.


    What can I do to get back on track?


    Did just the following command:


    Code
    root@NAS:~# service nginx restart
    Restarting nginx: nginx: [emerg] SSL_CTX_use_certificate_chain_file("/etc/ssl/certs/openmediavault-e667d81c-a2da-4f34-8f9f-67f7ab0f11db.crt") failed (SSL: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib error:140DC002:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:system lib)
    nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed
    root@NAS:~#


    And I guess that's my problem?


    best regards
    openalf

    Hi, yes I followed your guide and checked several times twice.


    Please find the attached screen-dump, where you can see that I changed the values.


    I tried now again the following commands:


    Code
    root@NAS:~# chmod +x /etc/init.d/seafile-server
    root@NAS:~# update-rc.d seafile-server defaults
    update-rc.d: using dependency based boot sequencing
    root@NAS:~#


    Is that the right result?

    Code
    update-rc.d: using dependency based boot sequencing

    Yes you are right I do have trouble from part three of the guide. I can run seafile manually without trouble, the pearl settings are fixed I did the changes according to your recommendation and it works.


    Manual start of Seafile works, when doing reboot the server doesn't start.

    I checked twice all areas and I'm fine with it; I guess that I do have all values set as in the script.


    Code
    /root/seafile
    /root/seafile/seafile-server-5.0.4/seahub/thirdpart/wsgidav/addons/seafile
    /root/seafile/seafile-server-5.0.4/seafile
    /root/seafile/seafile-server-5.0.4/seafile/lib64/python2.6/site-packages/seafile


    Code
    root@NAS:~/seafile# ls -l
    total 28
    drwx------ 3 root root 4096 May 22 23:18 ccnet
    drwx------ 2 root root 4096 May 22 23:18 conf
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 20 16:40 installed
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 20 19:58 logs
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 22 23:18 pids
    drwxrwxr-x 6 500 500 4096 Jan 13 11:00 seafile-server-5.0.4
    lrwxrwxrwx 1 root root 20 May 20 17:52 seafile-server-latest -> seafile-server-5.0.4
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 May 20 17:52 seahub-data


    When I run:



    How can I fix that error?

    Well I come to the point where I'm in doubt, you mentioned in the guide the below script:


    Code
    # Change the value of "user" to your linux user nameuser=root# Change the value of "script_path" to your path of seafile installation# usually the home directory of $userseafile_dir=/root/seafilescript_path=${seafile_dir}/seafile-server-latestseafile_init_log=${seafile_dir}/logs/seafile.init.logseahub_init_log=${seafile_dir}/logs/seahub.init.log


    Do I need to change the values here? Or can I keep user=root? Do I have to rename some other values? Maybe that's here where I did a mistake because I only c/p anything without any change.

    Did just start from


    Code
    Start the Seafile Server:cd /root/seafile/seafile-server-* (if not already in that location)./seafile.sh start ./seahub.sh start


    From that point I can call the Seafile WEB UI.