Posts by JrJr

    Ok thank you, I will do.


    The main reason I was suspicious of the ECC size was due to there being 1.9gb in the ZRAM drive, but there isn’t any other storage on the board, so assumed it must be taking it from ECC, or its not correct.


    Anyway, thanks for your help.

    I had tried both the OMV UI and also fdisk via SSH and neither worked so assumed I wasnt fully wiping the drive, as it consitantly shows as only being 14Gb in size, when its 16gb I assume


    There is 2gb showing in /dev/zram1, which I guess must be it, however it doesnt make sense to me, as I assumed it would have to show as a seperate particion on /dev/mmcblk?


    Anyway Ive tried a few times tonight, all times I get a No.5 option to update ECC, and it says complete and then nothing on reboot without SD.


    When I reboot on SD and then inspect the storage it shows tht only 2 x boot (Drives?) have been created, and none of the 3 particions showing on the all working SD card


    Armbian -u link is http://ix.io/1LDF. Does anything stick out to anyone?


    Thanks in advance for any help


    (Below 16gb Disk is ECC, 32Gb is SD Card)


    login as: root
    root@192.168.1.127's password:
    _ _ ____ ____ _____ _ _
    | \ | | __ _ _ __ ___ | _ \ / ___| |_ _| || |
    | \| |/ _` | '_ \ / _ \| |_) | | | | | || |_
    | |\ | (_| | | | | (_) | __/| |___ | | |__ _|
    |_| \_|\__,_|_| |_|\___/|_| \____| |_| |_|




    Welcome to ARMBIAN 5.85 stable Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.4.178-rk3399
    System load: 0.32 0.09 0.03 Up time: 1 min
    Memory usage: 3 % of 3810MB IP: 192.168.1.127
    CPU temp: 48°C
    Usage of /: 12% of 7.4G



    Last login: Wed Jun 12 23:35:33 2019 from 192.168.1.112



    root@nanopct4:~# fdisk -l
    Disk /dev/ram0: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
    Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes


    Disk /dev/mmcblk1: 14.6 GiB, 15634268160 bytes, 30535680 sectors
    Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disklabel type: gpt
    Disk identifier: 501FFAC5-9629-4C0F-BD8B-28D0C52497EC


    Disk /dev/mmcblk1boot1: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
    Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes


    Disk /dev/mmcblk1boot0: 4 MiB, 4194304 bytes, 8192 sectors
    Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes


    Disk /dev/mmcblk0: 29.7 GiB, 31914983424 bytes, 62333952 sectors
    Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disklabel type: dos
    Disk identifier: 0x7c9732cf


    Device Boot Start End Sectors Size Id Type
    /dev/mmcblk0p1 32768 163839 131072 64M 83 Linux
    /dev/mmcblk0p2 163840 15500000 15336161 7.3G 83 Linux
    /dev/mmcblk0p3 15500001 61710591 46210591 22G 83 Linux


    Disk /dev/zram0: 50 MiB, 52428800 bytes, 12800 sectors
    Units: sectors of 1 * 4096 = 4096 bytes
    Sector size (logical/physical): 4096 bytes / 4096 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes


    Disk /dev/zram1: 1.9 GiB, 1997836288 bytes, 487753 sectors
    Units: sectors of 1 * 4096 = 4096 bytes
    Sector size (logical/physical): 4096 bytes / 4096 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
    root@nanopct4:~# armbianmonitor -u
    System diagnosis information will now be uploaded to http://ix.io/1LDF

    HI


    I know this might be more suitable on FE's forum, but its quite quiet on there and I thought maybe someone here can maybe give me some pointers?


    Im trying to install OMV to ECC but really cant work out what to do next, or what Im doing wrong.


    Ive used the image in on this forum, and its installed and running fine from SD, but "nand-sata-install" doesnt seem to work, as it says done, but then still afterwards it just boots into the OS that was preinstalled on the ECC when shipped.


    There isnt an eflasher image for OMV on FE's site, and I cant work out how I could make my own. If anyone has successfuly installed OMV to ECC on a T4, and love to hear how you did it, or if anyone has any suggestions on things to try or read up on I'd really appreciate it.


    Thanks