Posts by vidin

    Why didn't I listennnnnnn!!!???;(

    OMV4. I've read through the youtube comments and every thread I could find relevant to this problem.


    I should mention all I really want to do is have a webdav server where I can store a database for Notebooksapp.com There seemed to be so much more advice and suggestions (better security?) to use nextcloud so I went this route, but if it would be easier to skip it all, and just setup webdav, I'd be happy to. I just couldn't find enough instructions on that.


    My first problem was the --network argument error. I'm still not sure I fixed that correctly. I stopped using the extra argument, I see the "my-net" network in the docker "Networks" tab, but not entirely sure how to connect it properly.


    I'm having trouble with the port forwarding, the "publicly routable ip address", etc. I've always had trouble understanding ports, etc.


    My router is super cheap "Cudy" brand, and I can't find manuals anywhere. My modem, I've worked on before, and is notorious for being a PITA accrding to various forums. It's a PACE 5268 on ATT network. In order to avoid a double NAT situation, and have some control over my network, I opened all ports on the modem manually, following advice I found somewhere else.


    Modem setup:


    At the router I setup the ports as following:


    I also setup port "triggering" because I the first thing didn't work... Now they are both enabled.


    I have been to the port checking websites, and they say the ports are filtered. I don't know enough to interpret what I am seeing there.



    Also, duckdns.org would only let me register through other services, so according to them my email address doesnt have a .com at the end. It's just xxxx@github. Should I use that in the EMAILS argument? Or add the .com?


    Thanks for any help you can offer : )

    I'm new to owning a SBC (Rock64) and new to OMV.

    Installed ayufan's stretch-openmediavault-rock64-0.9.14-1159-armhf and am able to get around on it ok.


    I have a previously partitioned USB 3TB External HD. It has a ~500GB encrypted CCC partition, a ~500GB partition for Time Machine, and the remaining 2GB I would like to keep as storage for Photos and Music, etc.


    The filesystems are HFS plus. The encrypted partition can't be seen by OMV file systems.


    I ran these:

    apt-get install hfsplus hfsutils hfsprogs
    mkdir /media/hfs
    mount -t hfsplus /dev/sdXY /media/hfs


    I am able to create Shared SMB folders and access my photos. Spent a few hours on the TM partition with no luck though. Problems when adding a shared folder:


    Failed to set file group to 'users' for '/srv/dev-disk-by-label-TMRock64/'

    Error #0:
    OMV\Exception: Failed to set file group to 'users' for '/srv/dev-disk-by-label-TMRock64/': in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/sharemgmt.inc:341
    Stack trace:
    #0 [internal function]: OMVRpcServiceShareMgmt->set(Array, Array)
    #1 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('set', Array, Array)
    #3 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('ShareMgmt', 'set', Array, Array, 1)
    #4 {main}


    Although it will let me apply that, as if there was no error...


    I can add the newly shared folder to Apple Filing and set user permission, but then I get this error when I try to setup the new TM on my mac

    The operation couldn’t be completed. (OSStatus error 2.)


    OR I will get this


    You do not have the necessary read, write and append privileges on the selected network backup disk.


    Is the problem the HFSplus? I tried deleting the partition to format it on OMV but then it disappeared on OMV, I could only recreate it on the mac. I've also tried reinstalling OMV.


    I can reconfigure the disk with different partitions if needed, I just would like to know what those should be before going through the process.


    Any Ideas? Thanks


    This person says avoid HFS+

    permissions problem with share on HFS+ drive