Posts by kevinpita

    Hi, first of all I'm almost done.

    I come from a pi4 where I have installed OMV with tons of dockers and all works flawless (knowing the cpu Im using).


    I have a machinist X99-K9 with a xeon 2630L V3 + m.2 nvme


    If I install the latest OMV5 iso after I boot and do an apt upgrade I cannot longer boot, I get the mdadm messages and after those busybox, I have tried every solution I found but the config files seems to be the same as before upgrading.
    So I tried to install Debian 10.8 and using it as a base install it as package, at first it worked, but after installing omv-extras and a couple of plugins, I decided to reboot and see, what happened? Of course something crashed, this time was ethernetm, I do not get internet I got my /etc/network/interfaces overwritten and I lost my working config.

    I don't know what to do, I just want a system that lets me install dockers + have one drive with info and every day sync it with other

    Hi all!


    I've got the same issue, fresh OMV 5 install under Proxmox VM. I have a bit more complicated hardware: two pass-through 8TB HDDs and two pass-through 8TB USB HDDs (for backup). After a lot of research, this is what solved the issue for me:

    Code
    # echo 'RESUME=UUID=<the UUID of your boot drive here>' > /etc/initramfs-tools/conf.d/resume
    # mdadm --detail --scan >> /etc/mdadm.conf
    # omv-salt deploy run mdadm
    # update-initramfs -u
    # update-grub

    Then reboot OMV. That's it! Hope it could help someone else.

    I have just tried that and I'm getting the same problem over and over.

    I'm running OMV5 latest ISO with only a NVME plugged as my drive OS, when I install I can reboot and all good but if I do apt upgrade then the grub reconfigures causing this issue (I guess)

    I don't get to boot I get busybox