Posts by C0mmanda

    Try: apt-get install php-bcmath


    Code
    root@C0mmanda-Server:~# apt-get install php-bcmath
    Paketlisten werden gelesen... Fertig
    Abhängigkeitsbaum wird aufgebaut.
    Statusinformationen werden eingelesen.... Fertig
    php-bcmath ist schon die neueste Version (2:7.2+69+0~20181217103149.12+stretch~1.gbpfa617b).
    0 aktualisiert, 0 neu installiert, 0 zu entfernen und 7 nicht aktualisiert.

    bcmath is already installed...

    Oh man...


    After testing and google a while I did it to get WebGUI working.
    I think it was a problem with php, can't say exactly.


    Only problem I have now is an error-message from OMV when logging in.
    It gives me an RPC-Error.


    Syslog says:


    Code
    omv-engined[2876]: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function bccomp() in /usr/share/php/openmediavault/functions.inc:689#012Stack trace:#012#0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/system.inc(428): binary_format('4048408576')#012#1 [internal function]: OMVRpcServiceSystem->getInformation(Array, Array)#012#2 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)#012#3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('getInformation', Array, Array)#012#4 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('System', 'getInformation', Array, Array, 1)#012#5 {main}#012 thrown in /usr/share/php/openmediavault/functions.inc on line 689
    Jan 13 19:25:32 C0mmanda-Server omv-engined[2884]: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function bccomp() in /usr/share/php/openmediavault/functions.inc:689#012Stack trace:#012#0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/system.inc(428): binary_format('4048408576')#012#1 [internal function]: OMVRpcServiceSystem->getInformation(Array, Array)#012#2 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)#012#3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('getInformation', Array, Array)#012#4 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('System', 'getInformation', Array, Array, 1)#012#5 {main}#012 thrown in /usr/share/php/openmediavault/functions.inc on line 689

    Any idea how to fix this?



    grtz

    Apache is removed.


    Remove php7.2 does not work :(



    php.common=1.49 installed.


    Unfortunately nothing has changed.
    WebGUI is blank. :(

    php5-packages should be removed now!




    Jessie-Repos are changes and/or disabled (Think backup-files could be ignored?)




    Yes, Apache is installed. But at this moment I have no need for that as far as I know.
    Should be old for Own-/Nextcloud etc. Was no problem with OMV3.
    Better remove Apache?



    Code
    root@C0mmanda-Server:~# dpkg -l | grep apache
    ii apache2-bin 2.4.25-3+deb9u6 amd64 Apache HTTP Server (modules and other binary files)
    ii libapache2-mod-php7.0 7.0.33-1+0~20181208203126.8+stretch~1.gbp2ff763 amd64 server-side, HTML-embedded scripting language (Apache 2 module)


    As Php7.2 is not necessary for OMV I have no need for it! How can I uninstall it?


    omv-mkconf nginx
    omv-mkconf php-fpm
    systemctl restart nginx
    systemctl restart php7.0-fpm


    runs flawless.


    WebGUI still blank :(


    /EDIT:
    Removed Apache, WebGUI still blank.

    apt-get update


    dpkg -l | grep php


    What is the output of: omv-engined -df

    Many Thanks, now old docker is removed.


    But WebGUI still shows a blank site :(
    (Browser-Cache removed, Server rebootet)


    Any suggestions?

    Unfortunately it ends up with an error and will not be removed.. :(



    What is the output of: dpkg -l | grep openm

    Hey guys,


    I updated my system from Debian Jessie to Debian Stretch.
    After updating Debian I've decided to update my OMV, too.


    So I've updated OMV 3 to 4.
    Everything seems to be fine but my WebGUI shows a blank site only.
    This is the point where I stuck. I have no Idea how to fix this.


    I'm tried to fix this with omv-firstaid and set the Port of OMV, all I get is ERROR: [Errno 2] No such file or directory.


    So I tried tail /var/log/nginx/openmediavault-webgui_error.log.
    Output:

    Code
    #2 /var/www/openmediavault/index.php(24): require_once('/usr/share/php/...')
    #3 {main}
    thrown in /usr/share/php/openmediavault/autoloader.inc on line 28" while reading response header from upstream, client: 127.0.0.1, server: openmediavault-webgui, request: "HEAD / HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php-fpm-openmediavault-webgui.sock:", host: "127.0.0.1:40443"
    2019/01/13 14:12:55 [error] 19169#19169: *1 FastCGI sent in stderr: "PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mb_strtolower() in /usr/share/php/openmediavault/autoloader.inc:28
    Stack trace:
    #0 [internal function]: {closure}('OMV\\DataModel\\M...')
    #1 /usr/share/php/openmediavault/env.inc(39): spl_autoload_call('OMV\\DataModel\\M...')
    #2 /var/www/openmediavault/index.php(24): require_once('/usr/share/php/...')
    #3 {main}
    thrown in /usr/share/php/openmediavault/autoloader.inc on line 28" while reading response header from upstream, client: 127.0.0.1, server: openmediavault-webgui, request: "HEAD / HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php-fpm-openmediavault-webgui.sock:", host: "127.0.0.1"




    Hope anybody can help to fix this.


    Thanks in advance.
    grtz
    C0mmanda

    Moin,


    hier sind ja auch einige Linux-Profis unterwegs und hoffe hier kann jemand helfen
    habe auf meinem Intel-Nuc headless das aktuelle Debian Jessie installiert.
    Alles aktuell und läuft auch top habe nur ein merkwürdiges Problem mit der Uhrzeit, genauer mit dem Datum, das ist nämlich immer einen Tag in der zukunft
    Die RTC geht richtig:


    Code
    /home/c0mmanda# hwclock
    Do 27 Aug 2015 09:31:25 CEST -0.617820 seconds


    Sie Systemzeit sagt jedoch:

    Code
    /home/c0mmanda# date
    Fr 28. Aug 09:33:08 CEST 2015


    Alle Versuche die Systemzeit einzustellen schlagen fehl , ob mit date -s, hwcklck -hctosys oder installieren von ntp bringen keine Besserung
    Das Datum wird sofort wieder überschrieben


    Werde langsam bekloppt, kann doch nicht sein??
    hat jemand einen tip oder kennt das Problem?


    Danke

    Thats weird...


    My settings:


    Enabled [X]
    On Demand [ ]
    Storage Path: /home/hts/timeshift (On SSD)
    Max Period: 0 | unlimited time [x]
    Max Size (MB): 20000 | unlimited size [ ]
    Max RAM Size (MB): 0 | Use only RAM [ ]


    Works great! Sorry, I have no more ideas at the moment.


    How did you install V 4.0.5 ?
    I'm interested in testing :)

    I can remember that I had similar problems as I started with PVR and Live-TV, but sadly I dont remember when and why it runs flawlessly.


    What are your settings for timeshift? On what folder? What disk? (HDD or SSD?)
    I'm using the System-SSD for buffering Timeshift.

    Is "On-Demand" enabled? (disabled is much better).