Posts by mikebetz42

    Did you activate the UPS notification (System -> Notification)? I think to remember a setting option there.

    I don't see anything in that section that deals with the UPS/NUT.


    I installed Monitorix, to see what it would show, and it shows temperature and line voltage. It also adds line frequency, running time, and battery voltage.


    I have 3 servers, all using the NUT plugin with the same UPS over SNMP. One of the servers (a fresh install) is not showing the Voltage Graphs.


    Eaton 5PX 1500

    If I enable show cores, I get this error. All of the other setting seem to work.

    Built and installed the driver from: http://elixir.free-electrons.c…e/drivers/hwmon/nct7904.c


    Can't seem to figure out why this isn't working...


    sudo omv-mkconf sensors


    Now follows a summary of the probes I have just done.


    Driver `nct7904':
    * Bus `SMBus I801 adapter at 9000'
    Busdriver `i2c_i801', I2C address 0x2d
    Chip `Nuvoton NCT7904D' (confidence: 8)


    Driver `to-be-written':
    * ISA bus, address 0xca2
    Chip `IPMI BMC KCS' (confidence: 8)


    Driver `coretemp':
    * Chip `Intel digital thermal sensor' (confidence: 9)



    #----cut here----
    # Chip drivers
    modprobe coretemp
    modprobe nct7904
    /usr/bin/sensors -s
    #----cut here----



    modprobe nct7904
    modprobe: FATAL: Module nct7904 not found.

    Running OMV 3 on another system, and wanted to upgrade the other. omv-release-upgrade runs but is not upgrading.


    The following packages have unmet dependencies:
    openmediavault : Depends: php5-cli (>= 5.6) but 5.4.45-0+deb7u5 is to be installed
    Depends: python3-dialog but it is not installable
    Depends: python3-dbus but it is not installable
    Depends: xmlstarlet (>= 1.6.1) but 1.3.1-3 is to be installed
    Depends: systemd but it is not installable
    Depends: systemd-sysv but it is not installable
    Depends: btrfs-tools but it is not installable
    Depends: samba-vfs-modules but it is not installable
    Depends: pciutils but it is not installable
    Depends: python3-pyudev but it is not installable
    Depends: python3-natsort but it is not installable
    Depends: python3-netifaces but it is not installable

    I am getting this error whan clicking on the link in the side menu.


    Code
    [E] Ext.form.field.ComboBox.initComponent(): If selectOnFocus is enabled the combo must be editable: true -- please change one of those settings.
    Object
    msg: "If selectOnFocus is enabled the combo must be editable: true -- please change one of those settings."
    sourceClass: "Ext.form.field.ComboBox"
    sourceMethod: "initComponent"

    Sorry for the reboot issues, this is fixed now and will be in the next update.


    @benitude and @henkall
    If you are having problems with hardware not being found post a reply here Temperature CPU?
    If you look through that thread it should give you an idea of the info I need to debug any issues.


    Sorry for the reboot issues, this is fixed now and will be in the next update.


    Just wanted to report it's working correctly for me.

    For some reason whenever I reboot my graphs do not work unless I open a terminal and


    modprobe nct6775 or modprobe it87


    then


    sh -x /usr/share/openmediavault/mkconf/sensors


    Then they start working again... I thought I had the drivers set to load automatically, I will mess with my setup and see what I can do. Any input is appreciated...

    My update did not go so well this morning.... I believe I was running Openmediavault 2.1.10 but below it states Openmediavault 2.1.9 Openmediavault 2.1.11


    I can no longer access the Web GUI.


    He is asking if there is any data collected to show.


    What output are you getting via the sensors command?


    What are you getting with the ls /var/lib/rrdcached/db/localhost/sensors*/ command?


    sensors - should give you a list of installed drivers and outputs


    ls /var/lib/rrdcached/db/localhost/sensors*/ - should give you the collected data xxxx.rrd


    IE:




    >Are you running 1.0.17?
    Yes


    EP45-UD3P: http://pastebin.com/P6P7QjA6


    ASUS P8B75-M: http://pastebin.com/YEQkP9b8


    Code
    Source Code
    /usr/share/openmediavault/mkconf/collectd.d/sensors
    /usr/share/openmediavault/mkconf/collectd.d/mb
    /usr/share/openmediavault/mkconf/collectd.d/fan
    /usr/share/openmediavault/mkconf/collectd.d/sys


    Looks like you found the issue none of these files are on Gigabyte EP45-UD3P


    Only sensors exists and has information on the ASUS P8B75-M and the CPU temps are working.

    After installing the nct6775 driver for the P8B75-M I now have: