Posts by kajzii

    OMV is installed on WD My Cloud.


    Few years ago I used OMV prepared by Fox_exe, everything was ok, untill I wanted to update from 2.2.14 to 3.x


    I still have access to shared folders and I can login to console but no webgui.

    I have:


    root@MyCloud:~# dpkg --configure -a
    Setting up libperl4-corelibs-perl (0.003-1) ...
    dpkg: dependency problems prevent configuration of systemd:
    systemd depends on udev (>= 208-8); however:
    Version of udev on system is 175-7.2.


    dpkg: error processing package systemd (--configure):
    dependency problems - leaving unconfigured
    Errors were encountered while processing:

    I did, what You wrote, pls. see results:

    • apt-get remove openmediavault-omvextrasorg



    2. wget http://omv-extras.org/openmedi…extrasorg_latest_all3.deb
    3. dpkg -i openmediavault-omvextrasorg_latest_all3.deb




    4. apt-get update



    after that reboot


    dpkg -l | grep openmediavault give :


    root@MyCloud:~# dpkg -l | grep openmediavault
    rc openmediavault 3.0.89 all Open network attached storage solution
    iHR openmediavault-omvextrasorg 3.4.29 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault


    Thanks, what next.

    Hi, after update from 2.2.14 to 3.0.89 I have problems with webgui.
    I tried some solutions but still webgui don't work.


    I tried: omv-firstaid , I've got information:


    -bash: omv-firstaid: command not found


    I tried also: apt-get install --reinstall openmediavault , I've got information:



    when I use: apt-get -f install , I've got




    dpkg -l | grep openmediavault give :


    rc openmediavault 3.0.89 all Open network attached storage solution
    rc openmediavault-omvextrasorg 2.13.9 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault



    Thanks for help.

    Hi, can someone help me how to reinstal Service nginx .
    After update I have problem with WebGui


    I have email monit like:


    Execution failed Service nginx


    Date: Sun, 22 Oct 2017 15:02:58
    Action: alert
    Host: MyCloud.local
    Description:failed to start


    When I try: "Welcome to nignx" or "It works!"


    • omv-mkconf nginx
    • omv-mkconf php5fpm
    • service apache2 stop - apache2: unrecognized service
    • service php5-fpm restart
    • update-rc.d -f apache2 remove
    • service nginx restart - Restarting nginx: nginx: [emerg] open() "/etc/nginx/fastcgi.conf" failed (2: No such file or directory) in /etc/nginx/sites-enabled/openmediavault-webgui:32nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed


    When I put: dpkg --configure -a and I reboot my cloud and I try to login webgui I have:


    Error #0:
    exception 'InvalidArgumentException' with message 'The environment variable 'OMV_CONFIGOBJECT_NEW_UUID' does not exist.' in /usr/share/php/openmediavault/environment.inc:47
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/controlpanel/controlpanelabstract.inc(255): OMV\Environment::get('OMV_CONFIGOBJEC...')
    #1 /usr/share/php/openmediavault/controlpanel/controlpanelabstract.inc(198): OMV\ControlPanel\ControlPanelAbstract->getBaseBodyContent()
    #2 /var/www/openmediavault/index.php(46): OMV\ControlPanel\ControlPanelAbstract->render()
    #3 {main}



    Thanks

    Hi, I know that this problem has been agitated several times but I didn't find solution.
    Before updating from 2.2.14 to 3 I've uninstalled all plugins and omv extras from webgui.


    After that I put from console: omv-release-upgrade


    When it finished I've reboot WD My cloud and I can access to my shared folder, I can login by console but I can't log in by webgui. When I tried to do that there is no error, page is blank.


    I tried : omv-firstaid after that I have results:


    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/sbin/omv-firstaid", line 24, in <module>
    import natsort
    ImportError: No module named 'natsort'


    When I put: dpkg -l | grep openm


    I have:


    iU openmediavault 3.0.89 all
    Open network attached storage solution



    Next steps what I did:


    omv-update - after that I received monit alert:



    I also run:
    apt-get update


    apt-get upgrade - after that I've received information:



    so I've put: apt-get -f install





    next step:


    apt-get autoremove





    next step:


    apt-get -f install


    I do also:
    apt-get -y install nginx



    and I have next monit:



    I tried also this:


    root@MyCloud:~# omv-mkconf nginx
    root@MyCloud:~# omv-mkconf php5fpm
    root@MyCloud:~# service nginx restart
    Restarting nginx: nginx: [emerg] open() "/etc/nginx/fastcgi.conf" failed (2: No such file or directory) in /etc/nginx/sites-enabled/openmediavault-webgui:32
    nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed
    root@MyCloud:~# service php5-fpm restart





    Thanks for help.

    Hi, I have OMV 2.2.14, I try to install plugin openvpnas-1.010, but can't, I have below information:


    >>> *************** Error ***************
    Failed to execute command 'export LANG=C; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --force-yes --fix-missing --allow-unauthenticated --reinstall install openmediavault-openvpnas 2>&1': Reading package lists...


    Building dependency tree...


    Reading state information...


    Some packages could not be installed. This may mean that you have
    requested an impossible situation or if you are using the unstable
    distribution that some required packages have not yet been created
    or been moved out of Incoming.
    The following information may help to resolve the situation:


    The following packages have unmet dependencies:
    openmediavault-openvpnas : Depends: openvpn-as (>= 2.0.5) but it is not installable
    E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
    <<< *************************************



    I tried also: apt-get install openmediavault-openvpnas direct from console but it doesn't work, I have information:


    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    Some packages could not be installed. This may mean that you have
    requested an impossible situation or if you are using the unstable
    distribution that some required packages have not yet been created
    or been moved out of Incoming.
    The following information may help to resolve the situation:


    The following packages have unmet dependencies:
    openmediavault-openvpnas : Depends: openvpn-as (>= 2.0.5) but it is not installable
    E: Unable to correct problems, you have held broken packages.


    I uninstalled omv-extras.org plugin, I installed again and there is the same problem.


    Thanks for help.

    I found solution, omv-extras needs to be updated to fix the repo. Disable btsync repo in omv-extras and then updates should work. Update omv-extras and then you can re-enable the btsync repo.

    Hi during checking update I have below error. Can someone help me, thanks.




    Bash
    Failed to execute command 'export LANG=C; apt-get update 2>&1': Ign file: Release.gpg Ign file: Release Ign file: Translation-en Ign file: Translation-ru Hit http://security.debian.org wheezy/updates Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner Release.gpg Hit http://packages.openmediavault.org stoneburner Release.gpg Hit http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror Release.gpg Hit http://security.debian.org wheezy/updates Release Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole Release.gpg Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn Release.gpg Ign http://debian.yeasoft.net wheezy Release.gpg Hit http://packages.openmediavault.org stoneburner Release Hit http://www.greyhole.net stable Release.gpg Hit http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner Release Ign http://debian.yeasoft.net wheezy Release Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy Release Hit http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole Release Ign http://debian.yeasoft.net wheezy/main armhf Packages/DiffIndex Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main armhf Packages/DiffIndex Hit http://www.greyhole.net stable Release Hit http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main armhf

    Hi, few days ago I saw that there is a problem during updating OMV. Below is an error message I receive each time when I want to check updates.


    Failed to execute command 'export LANG=C; apt-get update 2>&1': Ign file: Release.gpg Ign file: Release Ign file: Translation-en Ign file: Translation-ru Ign http://apt.syncthing.net syncthing Release.gpg Hit http://debian.yeasoft.net wheezy Release.gpg Hit http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror Release.gpg Hit http://packages.openmediavault.org stoneburner Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner Release.gpg Ign http://apt.syncthing.net syncthing Release Hit http://debian.yeasoft.net wheezy Release Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy Release.gpg Hit http://security.debian.org wheezy/updates Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex Release.gpg Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole Release.gpg Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn Release.gpg Ign http://apt.syncthing.net syncthing/release armhf Packages/DiffIndex Hit http://packages.openmediavault.org stoneburner Release Hit http://security.debian.org wheezy/updates Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner Release Hit http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror Release Hit http://www.greyhole.net stable Release.gpg Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex Release Hit http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn Release Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole Release Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main armhf Packages/DiffIndex Hit http://www.greyhole.net stable Release Ign http://apt.syncthing.net syncthing/release Translation-en Ign http://apt.syncthing.net syncthing/release Translation-ru Err http://apt.syncthing.net syncthing/release armhf Packages 301 Moved Permanently [IP: 46.101.130.230 80] Hit http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main armhf Packages Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main Translation-en Ign http://dh2k.omv-extras.org stoneburner-vpn/main Translation-ru Get:1 https://dl.bintray.com wheezy Release.gpg [475 B] Hit https://dl.bintray.com wheezy Release.gpg [475 B] Get:2 https://dl.bintray.com wheezy Release [4362 B] Hit https://dl.bintray.com wheezy Release [4362 B] Hit http://debian.yeasoft.net wheezy/main armhf Packages Hit http://packages.openmediavault.org stoneburner/main armhf Packages Ign http://debian.yeasoft.net wheezy/main Translation-en Ign http://debian.yeasoft.net wheezy/main Translation-ru Hit http://security.debian.org wheezy/updates/main Sources Hit http://security.debian.org wheezy/updates/main armhf Packages Hit http://security.debian.org wheezy/updates/main Translation-en Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner/main armhf Packages Hit http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror/main armhf Packages Ign http://packages.openmediavault.org stoneburner/main Translation-en Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner/main Translation-en Ign http://packages.openmediavault.org stoneburner/main Translation-ru Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner/main Translation-ru Ign http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror/main Translation-en Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy/main Sources Ign http://dh2k.omv-extras.org plex-wheezy-mirror/main Translation-ru Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex/main armhf Packages Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy/main armhf Packages Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy/main Translation-en Hit http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole/main armhf Packages Hit http://ftp.ru.debian.org wheezy/main Translation-ru Hit http://www.greyhole.net stable/main armhf Packages Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex/main Translation-en Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner-plex/main Translation-ru Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole/main Translation-en Ign http://packages.omv-extras.org stoneburner-greyhole/main Translation-ru Ign http://www.greyhole.net stable/main Translation-en Get:3 https://dl.bintray.com wheezy/main armhf Packages [1303 B] Hit https://dl.bintray.com wheezy/main armhf Packages [1303 B] Ign http://www.greyhole.net stable/main Translation-ru Ign https://dl.bintray.com wheezy/main Translation-en Ign https://dl.bintray.com wheezy/main Translation-ru W: Failed to fetch http://apt.syncthing.net/dists…ase/binary-armhf/Packages 301 Moved Permanently [IP: 46.101.130.230 80] E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.


    Can someone help me, thanks.

    Hi, I wanted to check speed connection to my My Cloud with OMV 2.2x. that it is 1000 or 100.
    I found that I could put in webgui in network option speed 1000. But I put by mistake to option network: 'autoneg off speed 1000 speed duplex full' .
    After that I lost connection to OMV. OMV is working but I can't connect by webgui.
    There is any possibilities to revert changes.


    I cant't ping also my OMV IP address.


    What I should do now, reinstall OMV or maybe I can change manually file where is eth0 configuration direct on the disc with OMV.


    Thanks for help.

    I put to SMB etra option: max protocol = SMB2
    nothing changed still uplod speed to NAS about 25MB/s, download speed about 38-40MB/s


    after that I found next solution and put:


    max protocol = SMB2
    max xmit = 65535
    socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_SNDBUF=65535 SO_RCVBUF=65535
    read raw = yes
    write raw = yes
    max connections = 65535
    max open files = 65535


    also nothing changed still the same speed.



    I've inastalled Fox_exe version 1.16a and I've updadted to 2.1.17.

    Hi, command: ethtool eth0 give results:


    Settings for eth0:
    Supported ports: [ TP MII ]
    Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
    100baseT/Half 100baseT/Full
    1000baseT/Half 1000baseT/Full
    Supported pause frame use: Symmetric Receive-only
    Supports auto-negotiation: Yes
    Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
    100baseT/Half 100baseT/Full
    1000baseT/Half 1000baseT/Full
    Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
    Advertised auto-negotiation: Yes
    Speed: 1000Mb/s
    Duplex: Full
    Port: MII
    PHYAD: 0
    Transceiver: external
    Auto-negotiation: on
    Current message level: 0x00000036 (54)
    probe link ifdown ifup
    Link detected: yes