Posts by coogh

    Hi all,
    after an OMV upgrade, i rebooted the system and it told me:


    Code
    mdadm: failed to RUN_ARRAY /dev/md/nas: Input/output error
    mdadm: Not enough devices to start the array







    Then the system boots in emergency mode.


    So i logged in as root, and then launched the command you suggest to have support.
    These are the outputs:


    Code
    cat /proc/mdstat
    Personalities [raid6] [raid5] [raid4]


    Code
    blkid
    /dev/sdb: UUID="5f6571a4-a263-eedd-dff5-095ff168f1c8" UUID_SUB="112d432f-407a-49ec-540c-df29b8afd5c8" LabeL="aki-nas:nas" TYPE="linux_raid_member"
    /dev/sde1: UUID="02693183-18e7-4c28-84c0-c440b98709aa" TYPE="ext4" PARTUUID="0001b6da-01"
    /dev/sde5: UUID="bde7095f-febb-4139-97eb-333e985d7948" TYPE= "swap" PARTUUID="0001b6da-05"
    /dev/sdc: UUID="5f6571a4-a263-eedd-dff5-095ff168f1c8" UUID_SUB="338836c6-6ea6-2cf2-f34e-9ce0dcb1cc59" LABEL="aki-nas:nas" TYPE="linux_raid_member"
    /dev/sda: UUID="5f6571a4-a263-eedd-dff5-095ff168f1c8" UUID_SUB="0c44c88e-21f8-b5ac-790f-d86bbe70431d" lABEL="aki-nas:nas" TYPE="linux_raid_member"
    /dev/sdd: UUID="5f6571a4-a263-eedd-dff5-095ff168f1c8" UUID_SUB="3cf495b7-e89c-9341-68ef-e3979f166652" LABEL="aki-nas:nas" TYPE="linux_raid_member"


    Code
    fdisk-l | grepdisk "Disk "
    The primary GPT table is corrupt, but the backup appears OK, so that will be used
    Disk /dev/sdb: 1,8 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors
    Disk /dev/sde: 298,1 GiB, 320072933376 bytes, 625142448 sectors
    Disk identifier: Ox0001b6da
    Disk /dev/sdc: 1,8 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors
    Disk /dev/sda: 1,8 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors
    Disk identifier: F6F9D2E7-6753-495C-81EC-9268ED48774D
    Disk /dev/sdd: 1,8 TiB, 2000398934016 bytes, 3907029168 sectors



    Code
    mdadm --detail --scan --verbose
    (nothing is written)


    The nas has 4 2TB drives (Seagate) and the array (raid 5) stops working after a system reboot (post upgraded OMV).


    I absolutely don't know what to do, please help me, because I have all my photos and datas on that nas.


    Thank you

    ok, i uninstalled and the re installed plex, everything is good, now, webUI starts good.


    The only error I've got now is this one:


    Code
    The property 'pexenabled' does not exist in the model 'conf.service.transmissionbt'

    I've just disable PEX in Transmission panel, but it appears again (the service and Transmission UI are working good).


    Can you help me?

    I've done everything, but it tells me that plex is already updated


    any ideas?

    I updated all the plugins, but still error


    this is the list:


    Code
    ii openmediavault 3.0.35 all Open network attached storage solution
    ii openmediavault-keyring 1.0 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive
    ii openmediavault-omvextrasorg 3.3.13 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault
    ii openmediavault-plexmediaserver 1.0.15 all OpenMediaVault Plex Media Server plugin
    ii openmediavault-transmissionbt 1.4 all OpenMediaVault Transmission (BitTorrent client) plugin.
    rc openmediavault-usbbackup 3.2.7 all OpenMediaVault USB/eSATA backup plugin

    any suggest?

    Hi all, same error after login "Failed to connect to socket: no such file or directory".
    This is the output of

    Code
    dpkg -l | grep openm




    Code
    ii openmediavault 3.0.35 all Open network attached storage solution
    ii openmediavault-keyring 1.0 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive
    ii openmediavault-omvextrasorg 2.13.2 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault
    ii openmediavault-plexmediaserver 1.0.15 all OpenMediaVault Plex Media Server plugin
    ii openmediavault-transmissionbt 1.4 all OpenMediaVault Transmission (BitTorrent client) plugin.
    rc openmediavault-usbbackup 3.2.7 all OpenMediaVault USB/eSATA backup plugin

    The strange thing is that I've just unistalled usbbackup, this is the output of:


    Code
    apt-get remove openmediavault-usbbackup
    Code
    Lettura elenco dei pacchetti... Fatto
    Generazione albero delle dipendenze
    Lettura informazioni sullo stato... Fatto
    Il pacchetto "openmediavault-usbbackup" non è installato e quindi non è stato rimosso
    0 aggiornati, 0 installati, 0 da rimuovere e 4 non aggiornati.


    How can I resolve?


    Thanks a lot

    Hi raulfg3, thanks for your answer, I supposed that torrent DL/UL would be a pain in the ass for low power consumption.
    My System disk is very large, 250 GB, can I use a dedicated partition of this memory? If yes, how to configure it?
    Thanks a lot.

    Hi all, I have 4 disks in a raid 5 configuration. Over the normal use of the nas (repository of video and audio files), the machine is used for constant torrent download.
    What is the best configuration for the 3 parameters of Physical Disk Properties: Advanced Power Management, Automatic Acoustic Management, Spin Down Time??
    I have no idea how to set up them.
    Know that performances are not required, I want low power consumption and low noise.
    Thanks for your help.

    The destination driver is NTFs, all the directories and files permissions that are to be copied are set to 777.
    Can't solve... always this log:


    . 2015-01-01 16:50:26.676 Copying file "Capitan America" to "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America".
    . 2015-01-01 16:50:26.676 Copying file on command session.
    > 2015-01-01 16:50:26.676 [Shell] cp -p -r -f "Capitan America" "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America" ; echo "WinSCP: this is end-of-file:$?"
    ! 2015-01-01 16:50:26.948 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America/about.jpg": Operazione non supportata
    ! 2015-01-01 16:50:26.964 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America/folder.jpg": Operazione non supportata
    ! 2015-01-01 16:50:26.979 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America/fanart.jpg": Operazione non supportata
    . 2015-01-01 16:50:41.981 [Shell] Waiting for data timed out, asking user what to do.
    . 2015-01-01 16:50:41.981 [Shell] Asking user:
    . 2015-01-01 16:50:41.981 [Shell] **Host is not communicating for 15 seconds.
    . 2015-01-01 16:50:41.981 [Shell]
    . 2015-01-01 16:50:41.981 [Shell] Wait for another 15 seconds?** ()
    . 2015-01-01 16:52:12.189 [Shell] Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2015-01-01 16:52:12.189 [Shell] **Terminated by user.**
    . 2015-01-01 16:52:12.189 [Shell] Closing connection.
    . 2015-01-01 16:52:12.189 [Shell] Sending special code: 12
    . 2015-01-01 16:52:12.189 [Shell] Sent EOF message
    . 2015-01-01 16:52:12.205 Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2015-01-01 16:52:12.205 Error copying file 'Capitan America' to '/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America'.
    * 2015-01-01 16:52:12.205 (ESshFatal) **Terminated by user.**
    . 2015-01-01 16:52:12.205 Closing connection.
    . 2015-01-01 16:52:12.205 Sending special code: 12
    . 2015-01-01 16:52:12.205 Sent EOF message
    * 2015-01-01 16:52:12.207 (ESshFatal) **Terminated by user.**
    * 2015-01-01 16:52:12.207 Error copying file 'Capitan America' to '/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/Capitan America'.

    I created from OMV web ui a new shared folder "Film" with read/write permission. Then i retried to copy directories and files.
    Same errors.


    This is the log file:


    . 2015-01-01 16:07:02.416 Copying file "All Is Lost" to "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/All Is Lost".
    . 2015-01-01 16:07:02.416 Copying file on command session.
    > 2015-01-01 16:07:02.416 [Shell] cp -p -r -f "All Is Lost" "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/All Is Lost" ; echo "WinSCP: this is end-of-file:$?"
    . 2015-01-01 16:07:17.417 [Shell] Waiting for data timed out, asking user what to do.
    . 2015-01-01 16:07:17.417 [Shell] Asking user:
    . 2015-01-01 16:07:17.417 [Shell] **Host is not communicating for 15 seconds.
    . 2015-01-01 16:07:17.417 [Shell]
    . 2015-01-01 16:07:17.417 [Shell] Wait for another 15 seconds?** ()
    . 2015-01-01 16:08:32.129 [Shell] Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2015-01-01 16:08:32.129 [Shell] **Terminated by user.**
    . 2015-01-01 16:08:32.129 [Shell] Closing connection.
    . 2015-01-01 16:08:32.129 [Shell] Sending special code: 12
    . 2015-01-01 16:08:32.129 [Shell] Sent EOF message
    . 2015-01-01 16:08:32.145 Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2015-01-01 16:08:32.145 Error copying file 'All Is Lost' to '/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/All Is Lost'.
    * 2015-01-01 16:08:32.145 (ESshFatal) **Terminated by user.**
    . 2015-01-01 16:08:32.145 Closing connection.
    . 2015-01-01 16:08:32.145 Sending special code: 12
    . 2015-01-01 16:08:32.145 Sent EOF message
    * 2015-01-01 16:08:32.145 (ESshFatal) **Terminated by user.**
    * 2015-01-01 16:08:32.145 Error copying file 'All Is Lost' to '/media/4E1AEA7B1AEA6007/Film/All Is Lost'.


    Any ideas?

    So, here I am.
    This is my WinSCP log, after trying to copy one or more files:


    . 2014-12-30 07:06:14.278 Copying file "Capitan America" to "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America".
    . 2014-12-30 07:06:14.278 Copying file on command session.
    > 2014-12-30 07:06:14.293 [Shell] cp -p -r -f "Capitan America" "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America" ; echo "WinSCP: this is end-of-file:$?"
    ! 2014-12-30 07:06:14.996 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America/about.jpg": Operazione non supportata
    ! 2014-12-30 07:06:15.012 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America/folder.jpg": Operazione non supportata
    ! 2014-12-30 07:06:15.043 [Shell] cp: preservazione dei permessi per "/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America/fanart.jpg": Operazione non supportata
    . 2014-12-30 07:06:30.043 [Shell] Waiting for data timed out, asking user what to do.
    . 2014-12-30 07:06:30.043 [Shell] Asking user:
    . 2014-12-30 07:06:30.043 [Shell] **Host is not communicating for 15 seconds.
    . 2014-12-30 07:06:30.043 [Shell]
    . 2014-12-30 07:06:30.043 [Shell] Wait for another 15 seconds?** ()
    . 2014-12-30 07:08:43.094 [Shell] Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2014-12-30 07:08:43.094 [Shell] **Terminated by user.**
    . 2014-12-30 07:08:43.094 [Shell] Closing connection.
    . 2014-12-30 07:08:43.094 [Shell] Sending special code: 12
    . 2014-12-30 07:08:43.094 [Shell] Sent EOF message
    . 2014-12-30 07:08:43.109 Attempt to close connection due to fatal exception:
    * 2014-12-30 07:08:43.109 Error copying file 'Capitan America' to '/media/4E1AEA7B1AEA6007/Capitan America'.
    * 2014-12-30 07:08:43.109 (ESshFatal) **Terminated by user.**


    How can i solve timeout problems and let the system copies all that I need?


    Thanks a lot and Happy New Year!!!