Posts by sala82

    Ok but i can not create on a brige a vlan interface. When i trie to create this i get this error:


    Error #0:

    OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; omv-salt deploy run --no-color systemd-networkd 2>&1' with exit code '1': debian:

    ---------- ID: remove_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 10:30:25.429066 Duration: 0.92 ms Changes: ---------- file.find:

    ---------- ID: remove_empty_systemd_networkd_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: [] Started: 10:30:25.430068 Duration: 1.369 ms Changes: ---------- file.find:

    ---------- ID: remove_netplan_config_files Function: module.run Result: True Comment: file.find: ['/etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml', '/etc/netplan/20-openmediavault-enp2s0.yaml', '/etc/netplan/50-openmediavault-br0.100.yaml', '/etc/netplan/60-openmediavault-br0.yaml'] Started: 10:30:25.431510 Duration: 1.02 ms Changes: ---------- file.find: - /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml - /etc/netplan/20-openmediavault-enp2s0.yaml - /etc/netplan/50-openmediavault-br0.100.yaml - /etc/netplan/60-openmediavault-br0.yaml

    ---------- ID: configure_etc_network_interfaces Function: file.managed Name: /etc/network/interfaces Result: True Comment: File /etc/network/interfaces is in the correct state Started: 10:30:25.433509 Duration: 18.103 ms Changes:

    ---------- ID: symlink_systemd_resolvconf Function: file.symlink Name: /etc/resolv.conf Result: True Comment: Symlink /etc/resolv.conf is present and owned by root:root Started: 10:30:25.451689 Duration: 1080.705 ms Changes:

    ---------- ID: configure_netplan_default Function: file.managed Name: /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/10-openmediavault-default.yaml updated Started: 10:30:26.532547 Duration: 6.628 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644

    ---------- ID: configure_netplan_ethernet_enp2s0 Function: file.managed Name: /etc/netplan/20-openmediavault-enp2s0.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/20-openmediavault-enp2s0.yaml updated Started: 10:30:26.539253 Duration: 18.352 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644

    ---------- ID: configure_netplan_vlan_br0.100 Function: file.managed Name: /etc/netplan/50-openmediavault-br0.100.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/50-openmediavault-br0.100.yaml updated Started: 10:30:26.557682 Duration: 16.405 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644

    ---------- ID: configure_netplan_bridge_br0 Function: file.managed Name: /etc/netplan/60-openmediavault-br0.yaml Result: True Comment: File /etc/netplan/60-openmediavault-br0.yaml updated Started: 10:30:26.574165 Duration: 29.269 ms Changes: ---------- diff: New file mode: 0644

    ---------- ID: apply_netplan_config Function: cmd.run Name: netplan apply Result: False Comment: Command "netplan apply" run Started: 10:30:26.603549 Duration: 123.41 ms Changes: ---------- pid: 4964 retcode: 78 stderr: /etc/netplan/50-openmediavault-br0.100.yaml:14:13: Error in network definition: br0.100: interface 'br0' is not defined link: br0 ^ stdout:

    Summary for debian

    ------------

    Succeeded: 9 (changed=8)

    Failed: 1

    ------------

    Total states run: 10

    Total run time: 1.296 s in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:195

    Stack trace:

    #0 /usr/share/php/openmediavault/engine/module/serviceabstract.inc(62): OMV\System\Process->execute()

    #1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(167): OMV\Engine\Module\ServiceAbstract->deploy()

    #2 [internal function]: Engined\Rpc\Config->applyChanges(Array, Array)

    #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)

    #4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(149): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)

    #5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(588): OMV\Rpc\ServiceAbstract->OMV\Rpc\{closure}('/tmp/bgstatusQA...', '/tmp/bgoutputid...')

    #6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(159): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))

    #7 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(189): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)

    #8 [internal function]: Engined\Rpc\Config->applyChangesBg(Array, Array)

    #9 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)

    #10 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)

    #11 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)

    #12 {main}

    When i trie to start an existing VM i get this error:

    internal error: process exited while connecting to monitor: qemu-system-x86_64: -realtime mlock=off: warning: '-realtime mlock=...' is deprecated, please use '-overcommit mem-lock=...' instead
    2021-03-24T10:21:37.372405Z qemu-system-x86_64: -drive file=/srv/dev-disk-by-uuid-902507df-dca3-495d-b83e-ece79565570d/VM/Virtual Hard Disks/Windows 10 Pro.raw,format=raw,if=none,id=drive-virtio-disk0: Could not open '/srv/dev-disk-by-uuid-902507df-dca3-495d-b83e-ece79565570d/VM/Virtual Hard Disks/Windows 10 Pro.raw': Permission denied


    What can i do, that the VM starts?

    Hello,

    i can create a Brigde Interface. When i trie to create a VLAN on the Brigde i get an error:

    Is it possible to create a Vlan on a Brige interface?

    Hello everyone,


    I hope someone can help me. I want to run Cokcpit and Docker on my system. The network card is set up as a bridge. As long as only Cockpit is running, I can access the host(OMV) with a virtual machine. But as soon as I install Docker this is no longer possible.

    The Interface is configured as bridge interace (br0) in OMV.


    I can connect to my OMV Host (Shares) and my networtk when i add 2 networtk interfaces to the Virtual Machine.


    One ist configured as brigde and the second as direct.


    The second get i ip over dhcp the first as bridge not. For the bridge interface i have set manually a IP address and then i can connect to OMV.


    But this cannot be the solution. What i need to do, that i can do this whit only one interface?

    I have comlete new installed my system. I have created a bride. In Cockpit in the Machine Settings the Network interfaces is bridge to lan connected to the bridge. But i can not connect to my host etc. to my omv share or the internet......


    please i need help

    Hello,


    how can i create a bridge for my networkadapter.


    i only have on networkcard. in the weggui my networkcard is not listed