Posts by gregours

    Problem solved. I cleaned apl (on OMVextraORG and sharedfiles). Also members didn' have any permissions on ACL. Even if other user could write before changing ACL permissions. I didn't understand everything. But for now, it's working!


    Really huge thank you. You have been really competent and patient. There are things who are obvious for you, and not for me, and you really understood it!


    Bye!

    Code
    root@raspberrypi:~# stat /media/3db95698-c956-4636-b951-20cb321fd1c9/1TB
    File: `/media/3db95698-c956-4636-b951-20cb321fd1c9/1TB'
    Size: 4096 Blocks: 8 IO Block: 4096 directory
    Device: 801h/2049d Inode: 27746305 Links: 4
    Access: (2775/drwxrwsr-x) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 100/ users)
    Access: 2016-04-01 11:38:12.814310046 -0500
    Modify: 2014-11-20 20:54:28.068772195 -0600
    Change: 2014-11-20 20:54:28.068772195 -0600
    Birth: -
    Code
    root@raspberrypi:~# dd if=/dev/zero of=/media/3db95698-c956-4636-b951-20cb321fd1c9/tempfile bs=1MB count=10240
    10240+0 records in
    10240+0 records out
    10240000000 bytes (10 GB) copied, 308.189 s, 33.2 MB/s
    root@raspberrypi:~# dd if=/media/3db95698-c956-4636-b951-20cb321fd1c9/tempfile of=/dev/zero
    20000000+0 records in
    20000000+0 records out
    10240000000 bytes (10 GB) copied, 317.907 s, 32.2 MB/s


    Is that possible to increase speed?


    All created users have reading/writing permission. It works on win8 with one user. But on win10, with mind, it doesn't work.

    I come back. I tried on a laptop, and the writing speed is really better. 2mb/s yesterday, and today 11mb/s!


    I have a last problem. On my other computer, windows 10, I can access to the nas, but I cant write anything.
    "you need permission to perform this action"


    And user seem well configured. Writing/reading permission are enabled. I do not understand...

    I finally "fixed" this. I changed the hard disk drive. I can tell you it was not an alim problem, because the 2nd hdd needs more power than the 1st.


    I have some other trouble, low speed on local sharing. I used the command windows+R and I entered \\192.168.X.X, it works. But when I copy or paste something, speed is arount 2mb/s. It's not very much for local sharing, how can I fix it?

    Hello guy,


    I registered from your nice forum just to ask you some help. First of all, sorry if my English isn't very good and if my sentences are not very explicit, I am a belgian french speaker.


    I installed omv 2.2.1 on my raspberry pi3 to make a personal nas. Everything work, except the USB hard disk drive plugged into my rpbp3. Here is the whole error I meet when I try to create a shared folder in my hdd (after deleting it!). My HDD is 320g, in ext4.



    Other small question, I get used to use terminal (putty), but I don't have the username and the password to make it. Could you tell me what is it?


    Thank you for your help