TobiasReich Beginner

  • Member since Apr 5th 2018
  • Last Activity:
Posts
10
Points
65
Profile Hits
123
  • TobiasReich

    Replied to the thread FTP root folder seems wrong.
    Post
    Okay I found a part of a solution.

    It seems the (Filezilla) client did not reuse SSL session and was rejecting the data connection.

    (Code, 2 lines)


    In the control panel.
    Now the folder is shown almost correctly since the "root" folder is "/srv/ftp" now. I…
  • TobiasReich

    Replied to the thread FTP root folder seems wrong.
    Post
    I tried with both.
    SFTP requires the ssh group to be set for the user so maybe that enables something I missed.
    However, if you mean the "Shares"-Option I set a shared folder there. This is the "Files" in the configuration. Still that doesn't change…
  • TobiasReich

    Posted the thread FTP root folder seems wrong.
    Thread
    I installed OMV 5 fresh (with an old hard disk though) and I seem to have problems with the FTP server.
    From what I understand the login works fine but it appears as if the default folder is the root one.
    I therefore get an error message regarding the…
  • TobiasReich

    Replied to the thread OMV 5.x FTP Login fail.
    Post
    Have you found a solution? I seem to have the same problem!

    It appears as if the default folder is root and the access is not permitted via ftp.
    However, I just can't change this!
  • TobiasReich

    Replied to the thread Can't login to web control panel.
    Post

    Okay, I have found out what happened.


    When logging in it was calling
    (Code, 1 line)

    which results in that error

    Name or service not known

    because even though my Hostname seemes to be OMV it wasnt correct. The hostname has the domain attached as suffix. So…
  • TobiasReich

    Replied to the thread Can't login to web control panel.
    Post
    Nobody having a hint where to look or what might be wrong?
  • TobiasReich

    Replied to the thread Problem Upgrade OMV 4 to 5.
    Post
    Good point. Sounds a bit like my problem here:

    Can't login to web control panel

    Do you get an error message or something?
  • TobiasReich

    Thread
    I recently updated from OMV 4 to OMV 5 but it seems something went wrong.

    I used that "guide" here:
    RE: OMV 5.0 - finally out! :-)

    however, when I start the web access panel I can't login anymore.
    I get the Login screen but when I proceed I get an error…
  • TobiasReich

    Thread
    I recently updated from OMV 4 to OMV 5 but it seems something went wrong.

    I used that "guide" here:
    RE: OMV 5.0 - finally out! :-)

    however, when I start the web access panel I can't login anymore.
    I get the Login screen but when I proceed I get an error…