Posts by ThatGuy

    ifconfig:

    Domain names all ( network settings, smb and windows) on default settings "WORKGROUP".


    Windows error message is:
    "Auf \\192.... konnte nicht zugegriffen werden. Vergewissern Sie sich, dass der Name richtig geschrieben wurde. Möglicherweise besteht ein Netzwerkfehler."
    (Not able to access \\192.... Check the spelling of [the servers] name. Maybe there is a network error).


    Windows trouble shooting:
    "Die Verbindung wird von der Remotegerät bzw. der Ressource nicht akzeptiert."
    (Remote device or resource refused the connection)



    Edit: After following geaves link...still no luck. It's like there is no server at all (same windows error message, when entering a random ip).

    Exact same problem here.


    Upgrade from (a fine working) OMV 2.x to 3.0.79 via clean install.
    After the installation there were also some troubles updating to 3.0.80 via the web gui, but somehow managed it via ssh (at least i hope so).


    The OMV Server ist not visible in the windows network sektion, neither reachable over \\ip. Same for an android phone with total commander.
    Ping works.
    SSH works.
    DNS are set (tried the ip of my router an 8.8.8.8).
    ACL are set to the user and smb service.


    Tried with an update .80 Version and with a fresh installed .079. At the last one, the only changes were creating an user and a smb share. Same results.
    Also FTP seems not to work, so maybe a more general problem with permissions/shares/whatever?

    Hi Guys,


    atm i am trying to get Emby working. The problems is: All files occur in the library, but neither mp3s nor movies are able to be played. When clicking on play, the playback-controls at the bottom are appearing, but the playback-time ist stuck at 0:00. Pictures are working fine. So i guess it is not a permission-issue (in Plex works well with the same files...but cause of the lac of access control and accessibility via VPN, i would like to stick to Emby)?
    I tried it in different browsers (Chrome, Edge an Chrome on android) and in the android app. Same behavior.


    The installation process:
    - OMV is running in VMWare
    - Created a New user
    - creation of a new folder in Acces Control -> Folders (Zugriffskontrolle -> Freigegebene Ordner; sorry, I don't know how the options are called in English)
    - Gave the user access to the newly created folder via privileges (Privilegien)
    - Copied a few files/ directories via Samba in the folder


    - installed ffmpeg via apt-get
    - installed Emby via plugin-manager
    - rebooted the machine
    - started Emby


    I have attached some logfiles from the Emby-page...if you need more, tell me!


    I would appreciate your help :)
    Alex


    ------------------------------------


    Mahlzeit Zusammen,


    gerade versuche ich etwas verzweifelt, Emby zum laufen zu bringen. Das Problem: Emby weigert sich, jegliche Musik- oder Filmdateien abzuspielen. Bilder funktionieren. Soll ein Lied abgespielt werden, erscheint zwar die Wiedergabeleiste unten, die Zeit hängt aber bei 0:00. Plex kann die selben MP3s problemlos abspielen. Verschiedene browser zeigen das selbe Verhalten, sogar die Android-App.
    [...]
    (bei Bedarf übersetze ich natürlich auch noch, was ich zum Installationsprozess geschrieben habe ;))


    Log files:



    Hi Guys,


    consider me as beginner with Linux. I struggle with installing the latest version of OwnCloud. When I try to install OC via the OMV plugin manager, it installs version 6 of OC.
    What I tried:


    Upgrading manually vie the OC upgrade manual. Since i am on version 6 and the manual advises against skipping major releases in the upgrade process, this is a bit of a pain in the ass. Also, i would like to have OC managed in the packet manager for easy further upgrades...(apart from that the upgrade process failed and i was not able to access the web-config page anymore, idk the failure anymore).


    Installing version 9 of OC by adding the package to the repository, like told here. Installation seemed to be successful, but the OC-plugin is not visible in the OMV web gui.
    And because i don't know much about Linux, i did not know what to do.


    So i googled a bit and found a few topics in this forum, but every link from google redirects me to the main page. There should be a guide from the user tekkb, but i was not able to access the thread...


    So, thanks for your help :)
    Alex


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mahlzeit Zusammen,


    da ich von Linux nicht wirklich viel Ahnung habe, hänge ich gerade etwas bei der Installation vom OwnCloud.
    Bei der Installation von OC via den OMV-Plugin-Manager, wird immer Version 6 installiert. Updates/Upgrades auf eine neuere Version werden keine gefunden. Wie bekomme ich die aktuelle Version?


    Ein manuelles upgrade nach dem upgrade-manual von OC war nicht wirklich von Erfolg gekrönt. Zum einen empfiehlt OC, beim upgrade kein major release zu überspringen...von Version 6 zu 9 sind das einige. Außerdem hätte ich das ganze gerne in den Packet-Manager integriert. (mal ganz von abgesehen, dass der upgrade Prozess nicht wirklich erfolgreich war...).


    Die Installation von OC 9 via Konsole hat an sich zwar funktioniert (denk ich jedenfalls....), allerdings taucht kein Plugin in der OVM-Web-GUI auf. An diesem Punkt haben mich meine Linux-Kenntnisse vollends verlassen.


    Über Google habe ich noch ein paar mögliche Lösungen in diesem Forum gefunden, allerdings werde ich von google nicht auf die entsprechenden Threads sondern auf die Hauptseite weitergeleitet...deswegen jetzt dieser Thread.


    Schon mal danke im voraus :)
    Alex