Posts by NiMora

    Hi macom,


    thanks for the reminder, I did not recognize that. I did it and all seams working except the smb activation. If I try to activate it I receive an error:


    Code
    {"response":null,"error":{"code":0,"message":"The property 'localmaster' does not exist in the model 'conf.service.smb'.","trace":"OMV\\AssertException: The property 'localmaster' does not exist in the model 'conf.service.smb'. in \/usr\/share\/php\/openmediavault\/config\/configobject.inc:71\nStack trace:\n#0 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/config\/configobject.inc(187): OMV\\Config\\ConfigObject->assertExists('localmaster')\n#1 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/config\/configobject.inc(272): OMV\\Config\\ConfigObject->set('localmaster', true, true)\n#2 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/config\/configobject.inc(234): OMV\\Config\\ConfigObject->setFlatAssoc(Array, true, false)\n#3 \/usr\/share\/openmediavault\/engined\/rpc\/smb.inc(81): OMV\\Config\\ConfigObject->setAssoc(Array)\n#4 [internal function]: Engined\\Rpc\\Smb->setSettings(Array, Array)\n#5 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/rpc\/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)\n#6 \/usr\/share\/php\/openmediavault\/rpc\/rpc.inc(86): OMV\\Rpc\\ServiceAbstract->callMethod('setSettings', Array, Array)\n#7 \/usr\/sbin\/omv-engined(537): OMV\\Rpc\\Rpc::call('SMB', 'setSettings', Array, Array, 1)\n#8 {main}"}}

    I mount the hdd, create a user and assign the drive and the rights to this user. But that is worthless without an smb. And after these error I receive an error for every action I try in the ovm frontend. "Unauthorized" nothing more, no details. just "Unauthorized"


    Any idea what this error can be?


    Thanks

    Hi, after I could no longer log into omv I reinstall it.


    Install seams to be fine, but I cannot start any update in the update managemer, I cannot create a new user or I cannot add a shared folder.


    If I click on the buttons, nothing happens. All options on the left side are visible for me.


    I connect via ssh and do apt-get update and upgrade an did a restart. same problem.


    actually I can do nothing. No extensions, no user groups. :(


    Any ideas, what this issu can be?


    I'm using an Odroid PC and OMV 4.1.7 Arrakis


    Thanks

    Hi,


    I pluged in a 3tb hard drive which was detected under Windows as a 3tb hd.


    omv just recognize a size of 746.52 GB.


    Even if I delete the HD I just can create a new partition in a size of 746 gig.


    What is wrong on that system. Can you help me please?


    Thx

    Hi,


    I‘ve mounted an external usb Drive in omv in /dev/sda


    The drive is available in the network but I can‘t find it in duplicati (as an extension in omv).


    Do you have some helping tipps for me, plz?


    System: Odroid XU4, OMV 3


    Do you need other information?


    Thx