Posts by skettydog

    The cron job will fail and email you if you have notifications setup. You can also run an archinfo on it - http://www.fsarchiver.org/quickstart/


    Thanks for the reply. This is exactly what I needed to know.


    I have my head wrapped around this except for 1 thing which might be a stupid question. That is restoring to a new HDD. I need to run the command below to write the backup of grub and the partition table. So will running this command restore the extended & swap partitions like seen by the output of lsblk below.


    The more I read what I type the more clear the answer seems, but I want to make sure I don't royally screw up.


    dd if=/mnt/YOUSHOULDKNOW/backup-omv-15-Jan-2019_14-12-01.grubparts of=/dev/YOUSHOULDKNOW


    Here's the output of lsblk:

    Code
    YOUSHOULDKNOW 8:96 0 30G 0 disk type

    ├─YOUSHOULDKNOW1 8:97 0 29.8G 0 part / Linux

    ├─YOUSHOULDKNOW2 8:98 0 1K 0 part Extended

    └─YOUSHOULDKNOW5 8:101 0 29.8G 0 part [SWAP] Linux Swap / Solaris

    Thanks for the great guide!


    How can I verify my fsarchiver backup ran successfully? When I run it manually it freezes at 41%. Although this could be due to my login timeout in the web panel.


    • The .fsa file is 34% of the used HDD space (.fsa is 6.5GB, used HDD is 19GB).
    • I set a 1 hour schedule and all 5 backups are the same size.
    • I do not get an email output.
    • All 6 files are created every time.

    Hi. I'm setting up my server to have a ZFS raid-z2 on it. I have a fresh install of Debian 9. The first thing I did was install OMV using the OMV provided guide. However, I cannot get ZFS working. The output from the installation is below. I have installed, uninstalled, and re-installed the plugin with the same results. I have the ZFS option under Storage, but when I click ZFS I get an error popup. I have the buttons to Add/Import pool but no drives show up when I click Add.


    When I click ZFS I get an error message:


    I then try running /sbin/modprobe zfs as root and get this output:
    modprobe: FATAL: Module zfs not found in directory /lib/modules/4.9.0-8-amd64




    Here are the most notable errors from the ZFS plugin install log. Full log is here because it is big: https://gist.github.com/sketty…8f900cbac4afc8e649c5b92b4

    Code
    cp: cannot stat '/var/lib/dkms/spl/0.7.12/build/spl_config.h': No such file or directory
    cp: cannot stat '/var/lib/dkms/spl/0.7.12/build/module/Module.symvers': No such file or directory
    ...
    Cannot create socket to [localhost]:2812 -- Connection refused




    Guides I used:
    I followed this guide to install OMV Extras via command line: http://omv-extras.org/joomla/index.php/guides. Rebooted, then installed the ZFS plugin.


    I followed this guide on Installing ZFS plugin: [HOWTO] Instal ZFS-Plugin & use ZFS on OMV