Filesystem status after disconnecting drive

  • Last night my modem was misbehaving so I disconnected by budget NAS setup (OMV with raspberrypi) and tried to connect the hard drive directly to a laptop and then another raspberry pi to see if I could access the media files and watch something. When I reconnected the hard drive to my NAS setup the filesystem has shown up as missing in the OMV.


    The system log shows this recurring message:

    Aug 2 07:49:33 raspberrypi monit[787]: ‘mountpoint_srv_dev-disk-by-label-Elements’ status failed (1) – /srv/dev-disk-by-label-Elements is not a mountpoint

    Aug 2 07:50:03 raspberrypi monit[787]: Filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ not mounted

    Aug 2 07:50:03 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ unable to read filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ state

    Aug 2 07:50:03 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ trying to restart

    Aug 2 07:50:03 raspberrypi monit[787]: ‘mountpoint_srv_dev-disk-by-label-Elements’ status failed (1) – /srv/dev-disk-by-label-Elements is not a mountpoint

    Aug 2 07:50:34 raspberrypi monit[787]: Filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ not mounted

    Aug 2 07:50:34 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ unable to read filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ state

    Aug 2 07:50:34 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ trying to restart

    Aug 2 07:50:34 raspberrypi monit[787]: ‘mountpoint_srv_dev-disk-by-label-Elements’ status failed (1) – /srv/dev-disk-by-label-Elements is not a mountpoint

    Aug 2 07:51:04 raspberrypi monit[787]: Filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ not mounted

    Aug 2 07:51:04 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ unable to read filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ state

    Aug 2 07:51:04 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ trying to restart

    Aug 2 07:51:04 raspberrypi monit[787]: ‘mountpoint_srv_dev-disk-by-label-Elements’ status failed (1) – /srv/dev-disk-by-label-Elements is not a mountpoint

    Aug 2 07:51:34 raspberrypi monit[787]: Filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ not mounted

    Aug 2 07:51:34 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ unable to read filesystem ‘/srv/dev-disk-by-label-Elements’ state

    Aug 2 07:51:34 raspberrypi monit[787]: ‘filesystem_srv_dev-disk-by-label-Elements’ trying to restart

    Aug 2 07:51:34 raspberrypi monit[787]: ‘mountpoint_srv_dev-disk-by-label-Elements’ status failed (1) – /srv/dev-disk-by-label-Elements is not a mountpoint


    Is there anything I can do to restore the filesystem?

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!