OMV6 + Proxmox kernel + ZFS - update error

  • Before apt-get purge --autoremove zfs-dkms


  • After apt-get purge --autoremove zfs-dkms



    Should I reattach zpool?


    Code
    zpool attach -f vol1 ata-WDC_WD10EFRX-68FYTN0_WD-WCC4J2PN68D5 ata-WDC_WD10EFRX-68FYTN0_WD-WCC4J7PZ029L
    • Official Post

    Should I reattach zpool?

    I would import from the plugin.

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Hi guys, Happy New Year!


    Finally found time for another approach.

    After apt-get purge --autoremove zfs-dkms

    I imported zpoll in plugin with error:





    After that i applied configuration changes but they keeping back over and over, even after reboot.





    Everything seems to working fine, except these configuration changes.



    ################################################################################

    EDIT


    After few applays "Pending configuration changes", it seems they are coming back every time i come back to "Storage->zfs->Pools"

    • New
    • Official Post

    None of those changes have to do with zfs.


    What is the output of:

    sudo omv-salt deploy run rsync systemd usbbackup

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • None of those changes have to do with zfs.

    I know, but before importing zfs poll in plugin, there was no "Pending configuration changes"


    What is the output of:

    sudo omv-salt deploy run rsync systemd usbbackup


    root@omvserver:~# omv-salt deploy run rsync systemd usbbackupdebian:-------- - Pastebin.com
    Pastebin.com is the number one paste tool since 2002. Pastebin is a website where you can store text online for a set period of time.
    pastebin.com

    • New
    • Official Post

    I don't see any errors. I would:


    echo "[]" | sudo tee /var/lib/openmediavault/dirtymodules.json

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • This file is empty now.


    root@omvserver:~# cat /var/lib/openmediavault/dirtymodules.json

    []


    But every time i come back to "Storage->zfs->Pools" tab in GUI

    root@omvserver:~# cat /var/lib/openmediavault/dirtymodules.json

    [

    "rsync",

    "sharedfolders",

    "systemd",

    "usbbackup"

    ]root@omvserver:~#

    • New
    • Official Post

    But every time i come back to "Storage->zfs->Pools" tab in GUI

    It should only be marking those modules dirty if it finds a pool to import. When you go to the Pools tab, it runs the import command. I'm not sure what it is finding on your system that it has to import every time.

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • It should only be marking those modules dirty if it finds a pool to import. When you go to the Pools tab, it runs the import command. I'm not sure what it is finding on your system that it has to import every time.

    There is only one zpool:




    But as you can see in #25 there was an error when i tried to import zpool in plugin at first time.


    • New
    • Official Post

    But as you can see in #25 there was an error when i tried to import zpool in plugin at first time.

    Have you edited the OMV database? What is the output of: sudo omv-showkey mntent

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Have you edited the OMV database? What is the output of: sudo omv-showkey mntent

    No I didn't.


    • New
    • Official Post

    It looks like your vol1 pool is being added over and over. I would delete all of the vol1 (not subvolumes) zfs mntent entries from the database and then go to the plugin.

    omv 6.2.0-1 Shaitan | 64 bit | 6.1 proxmox kernel

    plugins :: omvextrasorg 6.1.1 | kvm 6.2.8 | compose 6.6.1 | cputemp 6.1.3 | mergerfs 6.3.5 | zfs 6.0.12


    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please try ctrl-shift-R and read this before posting a question.

    Please put your OMV system details in your signature.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!