Slow copy from/to NAS

  • Tried Live Linux (SLAX). Copying from NAS to PC (SLAX) and speeds are around 50MB/s. It is strange... Is it possible that problem is not WIndows but OMV?

  • OMV may have a sub-optimal setting for your particular setup but on my five production OMV boxes, I have no problems using default samba settings with various flavors of Linux, Win Vista, Win7, Win10 (only 1) clients.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Is it possible to restart the Samba configuration to default setting? Maybe there are some settings wrong, even though I did not change them.

  • Any time you make a change in the web interface, it re-writes the config file. If you have anything in extra options, remove it. You could turn off logging. Anything else shouldn't affect performance.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Extra options are empty and logging is off. But speed is still slow... Can it be faulty switch (different speeds UL/DL)? Tommorow I test another switch, maybe cable...

  • Got new information:


    Roday I installed new PC with Windows 7 PRO
    Now is installed basic Windows 7 Pro with SP1 and basic SW (audio, video player, antivirus, Chrome, burning SW, PDF reader) and speeds are good (around 80MB/s in doth directions)


    Now I tried to update Windows and check speed from/to OMV
    I think the problem is in Windows updates....

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!