device for build not in list

  • Dear all,


    I tried to build a Mirror "Raid". The devices are shown in physical disks (sdh and sdi), there I wiped them. When I now try to build the RAID, only one (sdi) of the 2 disks are shown in the list. They are both connected with USB on the system.


    The same is when I just try to make a new filesystem... in the drop down list is only sdi ... sdh is missing there, too.


    Where can be the problem? What can I do?


    Regards.

  • It must not have wipe properly. I would - where sdX is the drive not showing up in the list:


    mdadm --zero-superblock /dev/sdX (this command may give error)
    dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=512 count=10000

    omv 5.5.13 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • The first line would remove raid info if the drive had been in an array before. The second line zeros a lot of the info on the drive like boot sector, partition table, and other things that may make the drive appear to be in a previous array or already have a filesystem on it.

    omv 5.5.13 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!