Notification not working

  • Hello,


    I am working on making my server be automated without needing much attention and I am trying to get the S.M.A.R.T notification to work but I am having issues.


    Attached is my configuration of the notification config, I followed OMV's official guide using the Google SMTP server. (obviously I've added my information in where the generic information is shown)



    Attached are the issues I am seeing in the syslog.


    Any suggestions/ides would be greatly appreciated.

    Files

    • 1.png

      (5.42 kB, downloaded 349 times, last: )
    • index.png

      (2.09 kB, downloaded 361 times, last: )
  • In Network | Interfaces make sure IPv6 is disabled.

    --
    Google is your friend and Bob's your uncle!


    OMV AMD64 5.x on ASRock Rack C2550D4I C0 Stepping - 16GB ECC - Silverstone DS380 + Silverstone DS380 DAS Box.

  • Then it's probably a transient DNS problem.

    --
    Google is your friend and Bob's your uncle!


    OMV AMD64 5.x on ASRock Rack C2550D4I C0 Stepping - 16GB ECC - Silverstone DS380 + Silverstone DS380 DAS Box.

  • So I got it working, for me these are my two issues:


    1. I had a real spaced out moment. My sender email address was left in the form of "gmail.com". I forgot I was going to use my smtp email domain and didn't use the domain in the email.


    2. On the smtp server, I was reading somewhere that they didn't use the traditional smtp and instead used "smtp.googlemail.com" vs "smtp.gmail.com".


    One of these 2 issues (or both) solved my issue.


    I'll close this issue.

  • I think you are mistaken and your problem was a transient DNS failure - look at what you posted, there was no IPv4 address found.


    I use smtp.gmail.com and have no problems.

    --
    Google is your friend and Bob's your uncle!


    OMV AMD64 5.x on ASRock Rack C2550D4I C0 Stepping - 16GB ECC - Silverstone DS380 + Silverstone DS380 DAS Box.

  • Hello
    I have the same issue.
    IPv6 is disabled.
    Configuration is same as on picture in first post, and error is basicly the same, sometimes error shows the IPv6, sometimes an IPv4 adress. (See picture).
    After that I got error in log like on picture 2. It seams like I failed the password but that's not true because I login with that credentials in gmail without problems.


    Please can somebody help or explaint what is "transient DNS problem.".


    Sorry for my english :D


    Thank you


    Mirza

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!