low start because of the network?

  • Hello,


    I just finished installing omv 4 on my pc.



    After that I noticed that it took a lot of time to start, in fact I have the impression that at each startup it must search the connection to the internet. I put you below a picture of the page in question.




    Do you have a solution to this problem?


    sorry for my English


    A+ ;)

  • ohh sorry, I put the picture in my first post.


    When I say pc is to say it's a turn around pc gamer, here is my configuration:


    Motherboard: Asus Rampage II Extreme
    Prossesseur: i7 CPU 950
    12 GB memory



    To add information, the omv server starts well, but it takes just more time than normal to start it. (I use omv 3 on another machine as a comparison)

  • To add information, the omv server starts well, but it takes just more time than normal to start it.

    It just might be the dual nic's, but that really shouldn't be a problem, but to test if it's possible to disable one it might give you an idea.

    Raid is not a backup! Would you go skydiving without a parachute?

  • Nic = network card?

    Yep, you should be able to disable one via ssh, TBH it's the only option I can think of testing to see if it improves, it's that or live with the slow initialisation.


    BTW do you shut the pc down? If so why?

    Raid is not a backup! Would you go skydiving without a parachute?

  • here is the result of the order:




    thanks for your help

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!