OMV 5.0 keeps booting into emergency mode, can't SSH in

  • Every time my server reboots, it starts in emergency mode.

    Can't SSH in, but physical log in -> mount -a -> exit and it starts normally.

    Something is causing ~weekly restarts, but intentional reboot also results in emergency mode.

    It's a 40 minute round trip drive each time for 5 seconds of typing, incredibly frustrating.


    Server is on fresh install of OMV 5.0, with pooled & encrypted data drives - this machine previously ran OMV 4 (with pooled & encrypted data drives) and Proxmox without issue.


    Two questions:

    - How to SSH in to emergency mode?

    - How to stop it from booting into emergency mode? (if mount -a -> exit continues boot as normal, maybe some sort of drive/controller time out issue on boot? Didn't have issues before moving to OMV 5.0)


    Any help would be greatly appreciated!

  • Two questions:

    - How to SSH in to emergency mode?

    You can't, since its single user in emergency mode.


    How to stop it from booting into emergency mode? (if mount -a -> exit continues boot as normal, maybe some sort of drive/controller time out issue on boot? Didn't have issues before moving to OMV 5.0)

    You should check the syslog - or even the output on the local screen - why it boots to emergency mode.


    Greetings

    David

    "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"


    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Upload Logfile via WebGUI/CLI
    #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
    Absolutely no Support via PM!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!