Error #7001 - Failed to connect to socket

  • Hello,


    when i try to login in my OMV webinterface this error appears:



    Failed to connect to socket: No such file or directory

    Code
    Fehler #7001:
    exception 'OMVException' with message 'Failed to connect to socket: No such file or directory' in /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc:135
    Stack trace:
    #0 /var/www/openmediavault/rpc/session.inc(69): OMVRpc::exec('UserMgmt', 'authUser', Array, Array, 2, true)
    #1 [internal function]: OMVRpcServiceSession->login(Array, Array)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('login', Array, Array)
    #4 /usr/share/php/openmediavault/rpcproxy.inc(125): OMVRpc::exec('Session', 'login', Array, Array, 3)
    #5 /var/www/openmediavault/rpc.php(32): OMVJsonRpcProxy->handle()
    #6 {main}

    NAS: Fractal Design Define R4 | Intel Xeon E3-1265L-v3 | Kernel: 4.18 | ASRock Rack E3C224-4L | 32GB ECC RAM | System: Crucial M500(250GB) | LSI 9260-8i - RAID0: 2x Samsung 850 EVO (250GB) + 2x Intel SSD (230G) | LSI 9270-8i - 6x WD Red 6 TB RAID5

  • 0.6.0.11svn is dangerous to run... Those builds are really meant for the plugin developers. Did you just install it and now the web interface doesn't work?

    omv 5.5.22 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.4
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • No it works really fine :)


    Try to install openmediavault-sickbeard :D but i think is was an wrong idea to run it on my live system :D :D :D


    If nobody can fix it i will do an reinstall. but nextime i will use an virtual machine for testing new stuff :D

    NAS: Fractal Design Define R4 | Intel Xeon E3-1265L-v3 | Kernel: 4.18 | ASRock Rack E3C224-4L | 32GB ECC RAM | System: Crucial M500(250GB) | LSI 9260-8i - RAID0: 2x Samsung 850 EVO (250GB) + 2x Intel SSD (230G) | LSI 9270-8i - 6x WD Red 6 TB RAID5

  • Try uninstalling the sickbeard plugin (it is still in testing too).


    apt-get remove --purge openmediavault-sickbeard

    omv 5.5.22 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.4
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • It doesn't sovle my problem. I will do a reinstall

    NAS: Fractal Design Define R4 | Intel Xeon E3-1265L-v3 | Kernel: 4.18 | ASRock Rack E3C224-4L | 32GB ECC RAM | System: Crucial M500(250GB) | LSI 9260-8i - RAID0: 2x Samsung 850 EVO (250GB) + 2x Intel SSD (230G) | LSI 9270-8i - 6x WD Red 6 TB RAID5

  • "Failed to connect to socket: No such file or directory" probably means that openmediavault-engined isn't running for some reason. To figure out why, run it manually with "omv-engined -f -d".

  • ryecoaaron: Nope


    @subzeroin

    Code
    root@bonkers-nas ~ # omv-engined -f -d
    PHP Fatal error: Call to undefined function setproctitle() in /usr/sbin/omv-engined on line 290

    NAS: Fractal Design Define R4 | Intel Xeon E3-1265L-v3 | Kernel: 4.18 | ASRock Rack E3C224-4L | 32GB ECC RAM | System: Crucial M500(250GB) | LSI 9260-8i - RAID0: 2x Samsung 850 EVO (250GB) + 2x Intel SSD (230G) | LSI 9270-8i - 6x WD Red 6 TB RAID5

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!