installation error

  • I did all steps from instructions, but get fail.
    Device: Labists Raspberry Pi 4 model B 4GB Ultimate kit with 32 GB Class10 Micro SD Card, 5.1V 3.0A USB-C

    OS: Raspberry Pi OS (32-bit) Lite

    Minimal image based on Debian Buster
    Version:May 2020
    Release date:2020-05-27
    Kernel version:4.19
    Size:432 MB



    Whole log in attached file.


    Shortly here:

    1.


    Created symlink /etc/systemd/system/getty.target.wants/openmediavault-issue.service → /lib/systemd/system/openmediavault-issue.service.

    Creating configuration database ...

    Setting up Salt environment ...

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    [ERROR ] Exception during resolving address: [Errno 2] Host name lookup failure

    Setting up system ...

    Deploying service configurations ...

    Processing system modifications ...

    Processing triggers for libc-bin (2.28-10+rpi1) ...


    2

    Install folder2ram...

    Reading package lists... Done

    Building dependency tree

    Reading state information... Done

    E: Unable to locate package folder2ram

    Failed to install folder2ram.

    Install flashmemory plugin...

    Reading package lists... Done

    Building dependency tree

    Reading state information... Done

    E: Unable to locate package openmediavault-flashmemory

    Failed to install flashmemory plugin.

    ERROR: The state 'flashmemory' does not exist

    Reading package lists... Done


    3.


    Install folder2ram...

    Reading package lists... Done

    Building dependency tree

    Reading state information... Done

    E: Unable to locate package folder2ram

    Failed to install folder2ram.

    Install flashmemory plugin...

    Reading package lists... Done

    Building dependency tree

    Reading state information... Done

    E: Unable to locate package openmediavault-flashmemory

    Failed to install flashmemory plugin.

    ERROR: The state 'flashmemory' does not exist

    Reading package lists... Done

    4

    Failed to preset unit: Unit file /etc/systemd/system/samba-ad-dc.service is masked.

    5.


    Reading package lists... Done

    W: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.or…an/dists/buster/InRelease Could not resolve 'raspbian.raspberrypi.org'

    W: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmed…ul/dists/buster/InRelease Could not resolve 'dl.bintray.com'

    W: Failed to fetch https://download.docker.com/li…an/dists/buster/InRelease Could not resolve 'download.docker.com'

    W: Failed to fetch http://packages.openmediavault…blic/dists/usul/InRelease Could not resolve 'packages.openmediavault.org'

    W: Failed to fetch http://archive.raspberrypi.org/debian/dists/buster/InRelease Could not resolve 'archive.raspberrypi.org'

    W: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

  • y.baidiuk

    Added the Label OMV 5.x
  • y.baidiuk

    Changed the title of the thread from “I can not find image for Raspbian” to “installation error”.
  • Your networking is not working. It can't resolve its own name let alone dns. If the system is plugged into network and can get a dhcp address, usually it will just work.

    omv 5.5.17-2 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • I connect Pi with LAN and gen less errors.

    But still get Fail with lvm2 dependency.



    ----- log -----

    Upgrading binary: nginx.

    Setting up salt-minion (3001+ds-1) ...

    Setting up samba-common-bin (2:4.9.5+dfsg-5+deb10u1+rpi1) ...

    Checking smb.conf with testparm

    Load smb config files from /etc/samba/smb.conf

    Loaded services file OK.

    Server role: ROLE_STANDALONE


    Done

    Setting up rrdtool (1.7.1-2) ...

    Setting up samba (2:4.9.5+dfsg-5+deb10u1+rpi1) ...

    Samba is not being run as an AD Domain Controller: Masking samba-ad-dc.service

    Please ignore the following error about deb-systemd-helper not finding those services.

    (samba-ad-dc.service already masked)

    Failed to preset unit: Unit file /etc/systemd/system/samba-ad-dc.service is masked.

    /usr/bin/deb-systemd-helper: error: systemctl preset failed on samba-ad-dc.service: No such file or directory

    Setting up nginx (1.14.2-2+deb10u2) ...

    Setting up wsdd (0.5-1) ...

    wsdd.service is a disabled or a static unit, not starting it.

    Setting up liblvm2cmd2.03:armhf (2.03.02-3) ...

    Setting up dmeventd (2:1.02.155-3) ...

    dm-event.service is a disabled or a static unit not running, not starting it.

    Setting up lvm2 (2.03.02-3) ...

    update-initramfs: deferring update (trigger activated)

    Failed to restart lvm2-lvmpolld.service: Unit lvm2-lvmpolld.socket is masked.

    invoke-rc.d: initscript lvm2-lvmpolld, action "restart" failed.

    ● lvm2-lvmpolld.service - LVM2 poll daemon

    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/lvm2-lvmpolld.service; static; vendor preset: enabled)

    Active: inactive (dead)

    Docs: man:lvmpolld(8)

    dpkg: error processing package lvm2 (--configure):

    installed lvm2 package post-installation script subprocess returned error exit status 1

    dpkg: dependency problems prevent configuration of openmediavault:

    openmediavault depends on lvm2; however:

    Package lvm2 is not configured yet.


    dpkg: error processing package openmediavault (--configure):

    dependency problems - leaving unconfigured

    Processing triggers for libc-bin (2.28-10+rpi1) ...

    Processing triggers for rsyslog (8.1901.0-1) ...

    Processing triggers for systemd (241-7~deb10u4+rpi1) ...

    Processing triggers for man-db (2.8.5-2) ...

    Processing triggers for initramfs-tools (0.133+deb10u1) ...

    Errors were encountered while processing:

    lvm2

    openmediavault

    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

    failed to install openmediavault package.

  • You start completely over after connecting to the network? Don't just run the script again on a system that is in a weird state.

    omv 5.5.17-2 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • I guess these problems I get because I played with file for static ip (/etc/dhcpcd.conf) before installing.

    now install process is successful, I get only 1 error.

    /usr/bin/deb-systemd-helper: error: systemctl preset failed on samba-ad-dc.service: No such file or directory

    Thanks a lot.

  • still, have some problem during installation


    Samba is not being run as an AD Domain Controller: Masking samba-ad-dc.service

    Please ignore the following error about deb-systemd-helper not finding those services.

    (samba-ad-dc.service masked)

    Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/nmbd.service → /lib/systemd/system/nmbd.service.

    Failed to preset unit: Unit file /etc/systemd/system/samba-ad-dc.service is masked.

    /usr/bin/deb-systemd-helper: error: systemctl preset failed on samba-ad-dc.service: No such file or directory

    Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/smbd.service → /lib/systemd/system/smbd.service.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!