openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    So I had an asymmetrical Raid1 as a basic file server. One drive was .5Tb and the other was 2Tb. I just replaced the .5 with another 2Tb, and I'm trying to resize the filesystem to match the new size.

    My issue is functionally identical to the one in this thread, so I followed the same instructions, ie forcing mdadm to resync to the max capacity. However now that it's completed, the webclient still is showing the former size, and the thread essentially stops after running this command. What do I need to do to get it the right size? My guess was to ssh into the system and run parted, but I figured there's a better way to do this.

    EDIT: After looking around on the forum, it looks like doing a Raid1 was a bad idea from the get-go (or at least should have been migrated at some point over the past couple of years). Since I have the old drive and no new data had been added, could I create a btrfs pool with the 2Tb drives, plug the old drive into my desktop, and copy everything over?
  • New

    I went from OMV3 to 4 and i now i cant mount my old XFS drive from the Web Gui could it be done manually? and how?
    its the sdc1 disk, sdb1 is ext4 and works fine in the web gui.

    Source Code

    1. lsblk -a
    2. NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    3. sda 8:0 0 8G 0 disk
    4. ├─sda1 8:1 0 7,5G 0 part /
    5. ├─sda2 8:2 0 1K 0 part
    6. └─sda5 8:5 0 510M 0 part [SWAP]
    7. sdb 8:16 0 2,7T 0 disk
    8. └─sdb1 8:17 0 2,7T 0 part
    9. sdc 8:32 0 3,7T 0 disk
    10. └─sdc1 8:33 0 3,7T 0 part
    11. sr0 11:0 1 466M 0 rom
    Display All
  • New

    I have followed the omv extra guide to install plex via the repo in omv extra, omv extra installed is openmediavault-omvextrasorg_latest_all4.deb, however when I enable the plex repo the page does not apply the settings. Checking in the plugins results in no plexmediaserver plugin being found.

    It was suggested to use docker instead, but the same issue happens when trying to install the docker plugin via the Docker CE repo.

    It was suggested that this could be related to a DNS issue, however I am able to ping google.com.

    When running apt-get update i get the following output there are a lot of Ign:

    Towards the end of this output there it seems that some server certificate fails: -

    E: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis-docker/dists/stretch/main/binary-amd64/Packagesserver certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none

    Any help would be appreciated on this issue.

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

Omv ladet webinterface nicht

5

Stramm

Pi-hole in doker network problem

8

gderf

Docker: some Sonarr and Radar settings reset back to default by themselves regularly...

1

lime345

raid5 disk failure.

26

geaves

srcsharedfolderref: The value '' is not an UUIDv4. in rsnapshot

7

Rizos39

Recent Activities