[GUIDE] Sickbeard+SABnzbd+Couchpotato+Headphones+Others

  • Hi.
    I tried to install pyload following the instruction posted in post #1. Everything went fine and the installation was completed with the question about creating a link in OMV side menu.


    I answered this question with "Y" and from this moment I was no lomger able to access the OMV webinterface. When entering the OMV url in my browser, the login window appears, but after entering the credentials there appeared a blank page with some text lines (maybe these information is important, then I later can add a screenshot), but the webgui didn't show up.


    But there is no problem with the pyload webinterface. Logging in and configuration was working, and even the downloads are working fine. After uninstallation of pyload, the OMV webgui was accessible again.


    In my second try I installed pyload again, but this time I answered the question for creating a link in OMV side menu with "N". After that the OMV webgui was still accessible and the webgui of pyload also (port 8888).


    But it would be more convenient for me, if the link for pyload could be integrated in OMV side menu, but I can't figure out, what the problem may be, because I'm a real noob to Linux.


    Does anyone have an idea what the problem may be, and perhabs also a possible solution?


    Many thanks in advance.

  • Yes these lines would be important.


    My guess would be that the script failed and used OpenMediaVault 0.4 method on 0.5.


    Greetings
    David

    "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"


    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Upload Logfile via WebGUI/CLI
    #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
    Absolutely no Support via PM!


  • I did a test install on a VM a week or so ago and all was ok then, don't think anything has changed since then but will take another look. What OMV version are you running?

    [align=center]
    What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
    omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
    MySQL (Percona[size=8]) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

  • So now I uninstalled pyload and the did the installation again, with the option of creating a link in OMV side menu set to "Y".


    The result is the same. I can't access the OMV webgui. After login these lines appear on the screen:

    Code
    Error #0:
    exception 'UnexpectedValueException' with message 'DirectoryIterator::__construct(js/omv/module/admin/service/PyLoad): failed to open dir: Keine Berechtigung' in /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc:62
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(62): DirectoryIterator->__construct('js/omv/module/a...')
    #1 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(75): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
    #2 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(75): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
    #3 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(187): OMVHtmlPage->scanDir('js/omv/module/a...', Array, true)
    #4 /usr/share/php/openmediavault/htmlpage.inc(113): OMVWebGui->getJavascriptIncludes()
    #5 /var/www/openmediavault/index.php(36): OMVHtmlPage->render()
    #6 {main}


    Pyload webgui is accessible using the correct url. After uninstalling pyload, the webgui of OMV opens as usual again.
    Any ideas?

  • Yeah. Wait in the state where the error occurs (pyload installed with button in the gui) and let miller look for a fix.


    Greetings
    David

    "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"


    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Upload Logfile via WebGUI/CLI
    #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
    Absolutely no Support via PM!

  • I wanted to install the headphones plugin using the master branch
    but i get the following error:



    What went wrong?

  • Quote from "qclan"

    I wanted to install the headphones plugin using the master branch
    but i get the following error:



    What went wrong?


    it is saying /etc/init.d/headphones not found, could you double check this on your system, if it is not there try uninstalling the plugin and reinstalling it.

    [align=center]
    What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
    omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
    MySQL (Percona[size=8]) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

  • WiiFriik, I have just done the PyLoad plugin so use that instead, make sure you uninstall the script version first.

    [align=center]
    What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
    omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
    MySQL (Percona[size=8]) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

  • Pyload Plugin? Uuuuh... thats something I have to test out over the weekend. Finally the last thing that runs with root rights on my NAS can be degraded to unpriviliged user. *YA*Y


    Greetings
    David

    "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"


    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Upload Logfile via WebGUI/CLI
    #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
    Absolutely no Support via PM!

  • Quote from "ryecoaaron"

    Added to miller-testing repo :)


    Installed on my production system, not used it before so had to go find something to download, added a link and its downloading now so I can't see there being any permissions issues.
    Thanks for adding the info page, it saves users asking what the user/pass is.

    [align=center]
    What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
    omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
    MySQL (Percona[size=8]) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

  • Hi,
    many thanks for the quick reaction and support.


    I installed the plugin after having removed the script version.


    OMV webgui opens normally, but after clicking the pyload link I get the following message:


    Code
    Failed to get configuration (xpath=//services/pyload)
    Fehler #3003: exception 'OMVException' with message 'Failed to get configuration (xpath=//services/pyload)' in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/pyload.inc:43 Stack trace: #0 [internal function]: OMVRpcServicePyload->getSettings(NULL, Array) #1 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array) #2 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(62): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('getSettings', NULL, Array) #3 /usr/sbin/omv-engined(495): OMVRpc::exec('Pyload', 'getSettings', NULL, Array, 1) #4 {main}


    Pyload webinterface is not available.


  • Its a little strange how you had an error with the script and with the plugin when I had no problems with either.


    I am no good at debugging these types of errors but looking at the error it looks like there was some problem writing the plugin settings to //services/pyload
    All I can suggest is to remove the plugin and re-install it to see if its settings do get written to //services/pyload.


    davidh2k, have you tried the plugin?

    [align=center]
    What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
    omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
    MySQL (Percona[size=8]) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

  • Erm, not yet. Was busy with my XBMC Databasefolder which, it seems, wants to screw with me.


    Edit: Screwed up priviliges earlier this evening totally, could no longer access it with my normal user, xbmc user had access. XBMC on Windows PC could access files, OpenElec on raspbery pi couldn't. Now with new share (public) it can. If I switch on password protection, no acces...


    Greetings
    David

    "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"


    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

    Upload Logfile via WebGUI/CLI
    #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
    Absolutely no Support via PM!

  • I looked into my configuration, and it seems, that the installation of the pyload plugin was not completed, because the "Installed flag" in the plugins tab is not set, although the pyload link in the side menu is present and works. Due to the fact, that the "Installed flag" is missing, I'm not able to remove the plugin.
    So I tried to re-install it and the installation geot stuck with the message "updating locale files...".


    Here is the complete content of the installation window:


    It looks like, there is an error during the installation routine.


    Howis it possible to remove plugin manually?


    Sorry for being so annoying... :oops:

  • Try:


    Code
    rm -f /var/lib/dpkg/info/openmediavault-pyload.postinst
    rm -f /var/lib/dpkg/info/openmediavault-pyload.prerm
    dpkg --remove --force-remove-reinstreq openmediavault-pyload

    omv 5.5.17-3 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Hi again,


    thanks for the tip. I uninstalled the pyload plugin using the lines ryecoaaron had posted.It worked, pyload plugin was uninstalled.
    After reboot I installed it again (or tried so) using the plugin section in the side menu of OMV.


    It seems that installation get stuck, because the message "Updating local files ..." didn't disappear and in the message lines there is an error 139 visible.



    The result is, that pyload servie is not running at all.
    Maybe this is due to the fact, that I joined my OMV machine in a W2K8 domain and am using winbind for user authentification?
    Probably it depends on special circumstances on my OMV machine which are not reproducable.


    If anyone has a great idea, I would be reall thankful, if not I think I will switch back to installation using jhmillers script and without integration into side menu of OMV.


    Thank you so far.


    Greetings


    D. Mueller

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!