Docker network broke OMV

  • Hi There,


    I tried to create a docker network with the same ip range of my home network and now my OMV server has no network connectivity. Guess that was not a good idea.


    Rebooted the server and logged in via command console, docker service is not responding, unable to run docker commands.


    Tried to change the OMV Server ip to 192.168.1.100 via omv-firstaid which was successful.

    Docker service still not responding.


    OMV Server:

    ip: 192.168.0.100

    subnet: 255.255.255.0

    gateway: 192.168.0.1


    Docker network:

    name: MyNetwork

    range: 192.168.0.0/24

    gateway: 192.168.0.1


    Anyone have any ideas?

    Is there a way to remove this stupid network i created from the docker config file before docker service would start?


    EDIT:

    Currently trying to "systemctl disable docker.service" but its really slow and still running

    OMV - v5 - Media Server


    Lian-Li PC-Q25 | Asrock E3C226D2I | Intel® Xeon® Processor E3-1230 v3 | Kingston Valueram 8Gb ddr3-1600 with ECC | OS: Adata SP600 32GB SSD * DATA: 4 x WD 2TB RED HDD's (RAID5)

    Edited once, last by Sn00zE ().

  • Remove your docker network with:

    Code
    docker network rm MyNetwork

    Hewlett-Packard HP t630 (AMD Embedded G-Series GX-420GI | QuadCore | 8GB)
    6.0.5-1 (Shaitan) | 64 bit | Linux 5.10.0-9-amd64 | omvextrasorg 6.0.4

  • Remove your docker network wit:

    Code
    docker network rm MyNetwork

    That was the first thing I wanted to do, basic documentation yes. But the docker service is none responsive. cant run any docker commands

    OMV - v5 - Media Server


    Lian-Li PC-Q25 | Asrock E3C226D2I | Intel® Xeon® Processor E3-1230 v3 | Kingston Valueram 8Gb ddr3-1600 with ECC | OS: Adata SP600 32GB SSD * DATA: 4 x WD 2TB RED HDD's (RAID5)

  • That was the first thing I wanted to do, basic documentation yes. But the docker service is none responsive. cant run any docker commands

    Did you unplug your network cable before rebooting?

    Hewlett-Packard HP t630 (AMD Embedded G-Series GX-420GI | QuadCore | 8GB)
    6.0.5-1 (Shaitan) | 64 bit | Linux 5.10.0-9-amd64 | omvextrasorg 6.0.4

  • Did you unplug your network cable before rebooting?

    Yes, no network cables connect now.


    Was able to boot the server with docker service stopped.

    OMV - v5 - Media Server


    Lian-Li PC-Q25 | Asrock E3C226D2I | Intel® Xeon® Processor E3-1230 v3 | Kingston Valueram 8Gb ddr3-1600 with ECC | OS: Adata SP600 32GB SSD * DATA: 4 x WD 2TB RED HDD's (RAID5)

  • And still not able to remove your docker network (maybe in Portainer)

    Hewlett-Packard HP t630 (AMD Embedded G-Series GX-420GI | QuadCore | 8GB)
    6.0.5-1 (Shaitan) | 64 bit | Linux 5.10.0-9-amd64 | omvextrasorg 6.0.4

  • And still not able to remove your docker network (maybe in Portainer)

    Docker service is stopped, portainer is living in the docker service on this server. So that will not work.


    After the network was created I lost all connectivity to the server. :(


    will need to reinstall docker probably then

    OMV - v5 - Media Server


    Lian-Li PC-Q25 | Asrock E3C226D2I | Intel® Xeon® Processor E3-1230 v3 | Kingston Valueram 8Gb ddr3-1600 with ECC | OS: Adata SP600 32GB SSD * DATA: 4 x WD 2TB RED HDD's (RAID5)

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!