Packages being held back

  • In an OMV 6 install on vm I have a couple of packages hanging around in Update Manager for a week or so after running updates. Here is what returns when I select install:

    Code
    Reading package lists...
    Building dependency tree...
    Reading state information...
    Calculating upgrade...
    The following packages have been kept back:
    linux-image-amd64
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.

    What little I am doing with the test install is still working fine. I just wanted to note the issue to see if there is something wrong.

    Easy data backup: In a Scheduled Job: rsync -av --delete /srv/dev-disk-by-label-SOURCE/ /srv/dev-disk-by-label-DESTINATION/ (HT: Getting Started with OMV5)
    OMV 5 (current) - Thinkserver TS140, Nextcloud, Plex, Airsonic, Navidrome, Ubooquity, Digikam, Wetty, & Heimdall - NanoPi M4 (v.1): backups using Rsync and Rsnapshot - Odroid XU4 (Using DietPi): PiHole - hc2, xu4, Pi 3B+, Odroid H2, and VirtualBox: Testing and playing - Mac user converting to Linux, Debian 10 KDE.

  • What do you get when you: sudo apt-get install linux-image-amd64

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • What do you get when you: sudo apt-get install linux-image-amd64

    Shazam! So why didn't they install with the Update Installer? Other than it's Alpha?

    Easy data backup: In a Scheduled Job: rsync -av --delete /srv/dev-disk-by-label-SOURCE/ /srv/dev-disk-by-label-DESTINATION/ (HT: Getting Started with OMV5)
    OMV 5 (current) - Thinkserver TS140, Nextcloud, Plex, Airsonic, Navidrome, Ubooquity, Digikam, Wetty, & Heimdall - NanoPi M4 (v.1): backups using Rsync and Rsnapshot - Odroid XU4 (Using DietPi): PiHole - hc2, xu4, Pi 3B+, Odroid H2, and VirtualBox: Testing and playing - Mac user converting to Linux, Debian 10 KDE.

  • why didn't they install with the Update Installer?

    not sure. I will have to try a fresh install.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • I just installed on a fresh VM and linux-image-amd64 was installed. Not sure why it isn't on your system. You could look in /var/log/apt/term.log.

    omv 5.6.13 usul | 64 bit | 5.11 proxmox kernel | omvextrasorg 5.6.2 | kvm plugin 5.1.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • All is well now with mine too. As for looking in /var/log/apt/term.log, I did and ...

    .... All is well now with mine too. :)

    Easy data backup: In a Scheduled Job: rsync -av --delete /srv/dev-disk-by-label-SOURCE/ /srv/dev-disk-by-label-DESTINATION/ (HT: Getting Started with OMV5)
    OMV 5 (current) - Thinkserver TS140, Nextcloud, Plex, Airsonic, Navidrome, Ubooquity, Digikam, Wetty, & Heimdall - NanoPi M4 (v.1): backups using Rsync and Rsnapshot - Odroid XU4 (Using DietPi): PiHole - hc2, xu4, Pi 3B+, Odroid H2, and VirtualBox: Testing and playing - Mac user converting to Linux, Debian 10 KDE.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!