SMB not working anymore freaking out over here

  • Well maybe it was just a coincidence that it broke after changing fstab. OMV is debian so search debian samba problems.


    Good luck

    If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.

  • I have tried everythin in regards to fstab, so i guess it must not have anything to do with it as you say. Not sure where else to look. And damn it i just installed 3 days ago, i dont want to go through a new installation once again

  • Whats all that red letters on the screenshots seemed to me like errors. Anyway i know samba is running, cause i can acces the shares from ftp as i said previously. I just cant access them remotely from any other device. Tried both laptops that were previously working and 2 android mobiles that also both had samba access before.


    What logs do you need from windows and android

  • It does show the network is not the problem tho so is useful. Did anything else update? Windows firewall? What version of windows? I don't know what windows logs may be available but you might get some info from trying to connect with powershell or cnd. Worth a try anyway.

    If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.

  • Nothing makes sense anymore. I'll just have to reinstall


    P.S. Last thing i did was install plex media server. And since i had no network when installing OMV i had to do lots of apt get update and upgrade and set debian sources, but i dont think that was harmful

  • I also had an SMB issue the other day, after upgrading to OMV 4, my linux clients wouldn't connect. I added ",vers=1.0" to the /etc/fstab options on the clients and it fixed the problem. Your mileage may vary.

  • I also had an SMB issue the other day, after upgrading to OMV 4, my linux clients wouldn't connect. I added ",vers=1.0" to the /etc/fstab options on the clients and it fixed the problem. Your mileage may vary.

    I've recently had to add this version comment to my shares mounted in linux as well and I run OMV 3. I don't think this is the same issue the OP is experiencing though. In my case I could connect to share, and copy files from the share, I could not write to the share. OP is trying to use windows and android clients - not sure how or if the version issue would affect those clients.

  • I usually use nano over ssh. I have edited a few files with the default editor in winscp and had no problens. If it is really a complicated edit I will get the file with winscp and edit it with notepad++. So far have had no formatting problems yet. Your mileage may very.

    If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.

  • Wow guys i randomly pulled out an upset of a win. I just updated everything that had samba on the description from inside web ui on the upgrade tab, and i can finall f***ing access my smb shares. My god what a relief

  • I know it's an old post. I have the same issue. Spent almost 2 days and still could not figure out how to fix the Samba share issue. Your issue was the same as mine. So I thought to reply here and see if you can explain what exactly you did. I don't want to reinstall everything

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!